9 Dagen Trip: Golden Eagle Festival

Het Golden Eagle Festival is het hoogtepunt van dit bezoek aan Mongolië. Ceremonies, dansvoorstellingen, een parade op het stadsplein van de provinciale hoofdstad en een Kazachs spel worden gehouden ter ere van de jagers en hun adelaars.

Dag 1: Terelj National Park (L,D)

Aankomst op de luchthaven. Ontmoeting met je gids en transfer naar het hotel.

Vandaag gaan we naar het Terelj National Park, het dichtstbijzijnde nationaal park op 70 km van de stad Ulaanbaatar. Het park heeft veel rotsformaties voor bergbeklimmers, en bevat twee beroemde formaties die zijn vernoemd naar iets waarop ze lijken, bijvoorbeeld The Turtle Rock, of schildpadrots.

Nadien bereik je de Aryabal-meditatietempel die wordt erkend als Centrum van Meditatie en Filosofische Studies. Deze tempel werd gebouwd door Mongoolse en Tibetaanse kunstenaars in de Gorkhit-vallei. Geniet van een aantal optionele activiteiten zoals paardrijden, wandelen, klimmen of golfen.

Overnachting in een Ger camp.

 

Dag 2: Terelj National Park (L,D)

Je bezoekt één van de grootste bouwprojecten in Mongolië, het standbeeldcomplex van Chinggis Khaan. Het standbeeld staat op de 9de plaats van paardenstandbeelden in de wereld. Het presenteert Chinggis Khaan met een gouden zweep in zijn rechterhand, precies zoals hij de zweep uit het gebied van Tsonjin Boldog vond. Een zweep vinden op de grond zou geluk en een ongelooflijke omzet in je leven brengen. Overnachting in een Ger camp.

Dag 3: Ulaanbaatar (B,L,D)

Je trekt naar de hoofdstad, Ulaanbaatar. Start van een tour door de stad met een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum van Mongolië. Ervaar de 3000 jaar oude geschiedenis van het land van de steentijd tot de democratische tijden. Het Museum nodigt je uit om in het 13e-eeuwse Mongoolse rijk te stappen. 

Een korte wandeling over de straat brengt je naar het hart van de stad, het Chinggis Khaan main square. De monumenten op het plein hebben een opvallend mooie architectuur en een overvloed aan geschiedenis. Na een traditioneel Khuumii concert geniet van je van de Mongoolse keuken. Overnachting in het hotel.

 

Dag 4: Ulgii (B,L,D)

Ochtendvlucht naar Ulgii, het centrum van de provincie Bayan-Ulgii, waar 90% van de bevolking Kazachen zijn, die hun eigen taal en unieke cultuur hebben. Kazachen staan bekend om de jachttraditie met adelaars. Bezoek aan het plaatselijke museum om meer te weten te komen over de provincie Bayan-Ulgii. 

Vanavond of één van de volgende avonden proef je van een Kazakh’s gerecht dat ‘Beshparmak’ heet. Letterlijk betekent het ‘vijf vingers’ omdat je het met vijf vingers eet. Overnachting in een lokaal hotel.

Dag 5: Golden Eagle Festival (B,L,D)

Vandaag start het goed gevierde Eagle Festival van Sagsai, een tweedaags festival dat de vaardigheden van adelaar en jager / trainer toont. De adelaarjagers, gekleed in volle regalia met hun verzorgde en versierde paarden, strijden om verschillende onderscheidingen waaronder 'Beste prooi’. Andere 'mannelijke' sportactiviteiten die je zult zien zijn paardenrennen, kamelenraces en de zeer vermakelijke 'Bushkashi' (geitenvel-trektocht te paard, wees klaar om uit de weg te duiken!).

Na de festiviteiten ga je terug naar je ger naast de familie van de adelaarjagers. Je geniet op één van de avonden van een traditionele uitvoering door lokale muzikanten. Overnachten doe je in een Ger camp.

Dag 6: Golden Eagle Festival (B,L,D)

Dag twee van het Eagle festival. De evenementen van het festival spelen een belangrijke rol in het behoud van de traditionele Kazachse cultuur. Het duurt jaren om een bekwame adelaarjager te worden – dat doe je door in de leer te gaan bij een meester-jager. Het uiteindelijke doel is om vossen te vangen voor hun pelzen, die je beschermen tegen de bittere winters. Er is een zeer sterke, geschikte en goed verzorgde vogel voor nodig om een wild dier van deze omvang te vangen.

Veel jagers volgden in de voetsporen van hun vader en werden op jonge leeftijd naar de bergen gebracht om te trainen. Naast al de activiteiten kan je ook lokaal handwerk, Kazachs tenten en andere traditionele en lokaal gemaakte artikelen  kopen. 's Avonds geniet je van een Kazachs concert met enkele traditionele liederen, overnachting in Ger camp.

 

Dag 7: Khustai National Park (B,L,D)

We verlaten Ulgii en gaan terug naar Ulaanbaatar. Van daaruit rijden we naar het Khustai National Park. Heb je ooit gehoord van het Przewalski paard? Dat is het enige wilde paard in de wereld momenteel. Wat we het meest bewonderen aan  hen is hun betere fysieke capaciteit in vergelijking met andere paarden.

Khustai National Park is één van de meest populaire nationale parken van Mongolië, door de steppe waar meer dan 350 paarden leven. Verken deze buitengewone plek, waar het Aziatische wilde paard graast en nog andere dieren in het wild leven. Overnachting in Ger camp.

 

Dag 8: Ulaanbaatar (B)

Vrije dag in Ulaanbaatar. Breng misschien eens een bezoek aan één van de beste kasjmieren fabriekswinkels, souvenirwinkels of winkels met Mongoolse handgemaakte producten. Overnachting in het hotel.

Dag 9: Ulaanbaatar - Vertrek (B)

Vertrek vanuit Ulaanbaatar terug naar huis.

  Faciliteiten

  Nog niet beschikbaar
   

  Inclusief

  • 2 nachten in een twin kamer in een **** hotel in Ulaanbaatar. 
  • 5 overnachtingen in een Tourist Ger camp 
  • Een overnachting in een lokaal hotel 
  • Gids/ tolk 
  • Binnenlandse vlucht 
  • Maatlijden zoals vermeld in het programma 
  • Transport: 4x4 voertuig of minibusje
  • Inkomprijzen Nationale parken 
  • Tickets voor de museums 
  • Culturele optredens 
  • Bezoek aan een Kazakh familie
  • Elke dag 2 flesjes water 
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  • Persoonlijke uitrusting
  • Kosten voor optionele activiteiten
  • Single kamer supplement
  • Alcoholische dranken
  • Reisverzekering
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Informeer hiernaar op ons kantoor. Visumkosten vallen nooit onder een annulatiedekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks schommelen. Verwachte temperatuur overdag: 20°C à 25°C. Verwachte temperatuur 's nachts 10°C.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Petje of hoedje
  • Lippenbalsem
  • Zonnecrème
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu