Danxia landformaties en de graslanden van zuidelijk Gansu

Deze bouwsteen start in Zhangye dat in de centrale Chinese provincie Gansu gelegen is. In Zhangye ontdek je een ontzettend mooi natuurfenomeen: het Geologisch Park Danxia Landformaties. Verder kom je op deze 5-daagse trip in contact met de Amdo Tibetanen en zie je prachtige bezienswaardigheden zoals de Big Buddha Tempel, het Labrang Klooster en de Sangke Graslanden.

Dag 1: Aankomst Zhangye

Bij aankomst in Zhangye bezoek je eerst de Big Buddha Tempel. De vergulde en beschilderde Boeddha ligt in het midden van de zaal. De hele Boeddha is 34,5 meter lang en van schouder tot schouder 7,5 meter breed.

Daarna bezoek je de Wooden Pagoda Tempel. Deze pagode is uniek omdat in de gehele structuur geen enkele nagel terug te vinden is. Je kan naar de top vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de omliggende stad Zhangye. Aansluitend vrije tijd in Zhangye.

Overnachting in Zhangye.

 

 

 

Dag 2: Zhangye (B)

Na het ontbijt volgt alweer een nieuwe topper! Je ontdekt vandaag een ontzettend mooi natuurfenomeen: het Geologisch Park Danxia Landform.

Het Geopark bestaat uit twee delen: Qicai Danxia Landforms en Binggou Danxia Landforms. Deze formaties zijn stilaan uitgegroeid tot een nieuwe “liefde” voor fotografen en natuurliefhebbers. Binggou Landforms hebben vaak vlakke kleuren en een wat eigenaardige vorm. Qicai Landforms staan bekend om hun kleurrijk gelaagde rotsformaties. We brengen een tijdje in het Geopark door en per sightseeingbus kan je naar de vier verschillende viewpoints.

De kleuren lijken onecht, maar het is geen Photoshop. Deze unieke 'regenboogbergen' zijn in 2010 toegevoegd als Unesco-Werelderfgoed. Uniek!

In de namiddag bezoek je de Mati Buddha Tempel, gelegen ten zuidoosten van Zhangye City. Met een beetje geluk en als de tijd het toelaat zie je meerdere Boeddhistische grotten.

Overnachting in Zhangye.

 

Dag 3: Zhangye - Lanzhou - Xiahe (B)

Na het ontbijt transfer naar het spoorwegstation en per hogesnelheidstrein naar Lanzhou.

Bij aankomst rijden we naar Xiahe. Hier ontmoeten we een van de meest opmerkelijke enclaves van China: de Amdo Tibetanen. In de hoge graslanden van zuidelijk Gansu leven de Amdo, trotse herders uit het noorden van Tibet. Prachtige locatie!

Het Tibetaanse Xiahe ligt op 3000 m hoogte. Tijd om te relaxen. Laat alle indrukken op u inwerken.

Overnachting in Xiahe.

 

 

         

Dag 4: Xiahe (B)

Na het ontbijt bezoek aan het Labrang Klooster (Labuleng Si) en de prachtige omgeving. Labrang is een van de vijf grote kloosters van de Geelmutsen uit de Tibetaans boeddhistische cultuur. Als een machtige burcht stijgt Labrang op uit de kom van het hooggelegen dal van Xiahe. De witte en okerkleurige gebouwen herinneren aan de grote kracht van de boeddhistische theocratie. Binnen de muren van Labrang vind je scholen voor de studie van esoterische filosofie, rituele dans en geneeskunde.

In de namiddag trekken we naar de uitgestrekte Sangke Graslanden. In de zomermaanden wonen hier veel nomaden. Zij leven in tenten gemaakt van yakhuiden en trekken zo door het weidse landschap. Je ziet yaks, yurts, geiten, schapen, paarden, plaatselijke boeren, herders en meer.

We brengen tijd door op een bruisende markt waar pelgrims trachten gebedsmolens, heilige kralen, wierook en andere religieuze voorwerpen aan de man te brengen. Maar je vindt er ook meer gebruikelijke zaken zoals de thangka (religieuze taferelen over het leven van Boeddha), vuursteendozen (gebruikt door de Amdo nomaden), amber, koraal en turquoise sieraden. Allemaal zaken die erg gegeerd zijn door de Amdo nomaden. Absoluut de moeite waard!

Overnachting in Xiahe.

 

Dag 5: Vertrek Xiahe (B)

Vertrek Xiahe.

Tip: neem een binnenlandse vlucht naar Chengdu en informeer naar onze bouwstenen vanuit Chengdu met o.a. het Panda Reservaat, Heilige Berg Emei Shan, Leshan Boeddha, ...

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de 3* en 4* categoriehotels. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  De meeste hotels bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Danxia landformaties en de graslanden van zuidelijk Gansu" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.