De magische rotsen van Zhangjiajie: het Avatar-landschap in Zuid-China!

Avatar is niet voor niets de succesvolste film ooit, dat heeft natuurlijk alles te maken met het magische landschap in het zuiden van China: Zhangjiajie. Het lijkt wel alsof de “zwevende rotsen” altijd zijn ondergedompeld in een mystieke eeuwigdurende mist. Ga met Ying Ying Travel mee en waan jezelf in de wonderlijke wereld van Pandora!

Dag 1: Aankomst Zhangjiajie

Bij aankomst in Zhangjiajie ontmoet je je gids en ga je meteen naar het hotel.

Overnachting in het gezellige Fengyuxuan boetiekhotel. Verblijf in standaard kamer.

Dag 2: Zhangjiajie (B, L)

Na het ontbijt ga je met de glazen Bailonglift (de hoogste lift ter wereld!) naar het noordelijke gedeelte van het Zhangjiajie-park genaamd Yuanjiajie. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht en zijn er vele toeristische attracties zoals de Back Garden, de rotsformatie Mihun, ”de oudste brug ter wereld” en de Hallelujah Mountains. Na Yuanjiajie staat de Emperor Mountain op het programma gevolgd door het Helong Park. Als afsluiting ga je met de kabelbaan naar beneden.

De lunch in een lokaal Chinees restaurant is inclusief.

Overnachting in het Fengyuxuan boetiekhotel. Verblijf in standaardkamer.

Dag 3: Zhangjiajie (B, L)

Vandaag staat het Baofeng-meer op het programma. Stap in een rondvaartbootje en kijk je ogen uit terwijl je de prachtige natuur rondom het meer bewondert. Na de boottocht neem je de bus naar de Yellow Dragon Cave, deze grot heeft als eerste toeristische attractie een AAAA-status gekregen. Geniet van de magie van het Chinese Dongfu, het Dragon King`s Palace en een boottocht over de rivier.

De lunch in een lokaal Chinees restaurant is inclusief.

Overnachting in het Fengyuxuan boetiekhotel. Verblijf in standaardkamer.

Dag 4: Zhangjiajie UIT (B, L)

Na het ontbijt neem je de bus naar Zhangjiajie Downtown.

Daar neem je de langste en snelste kabelbaan ter wereld naar de top van de Tianmen Mountain (Tianmen betekent letterlijk: “de poort naar de hemel”). Eenmaal op de top doet de naam van de berg zich alle eer aan. Het uitzicht is spectaculair. Durf jij over de langste glazen brug ter wereld te lopen? Sightseeing met o.a. 99 slangenbochten, 999 stappen tot Tianmen Cave, Guigu houten wandelpaden en de glazen platformen.

Als afsluiter van de dag bezoek je de Junsheng-galerij waar je prachtige zandsteenschilderijen bewondert.

Aan het eind van de dag transfer naar luchthaven of treinstation voor de verplaatsing naar je volgende bestemming en start van een nieuwe bouwsteen.

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de 3* en 4* categoriehotels. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  De meeste hotels bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard éénpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Het magische land van Zhangjiajie" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.