De oude zijderoute met kamelenrit door de Gobiwoestijn

Vroeger diende de zijderoute als een brug tussen oost en west. Met het verstrijken van de tijd is slechts de naam van de zijderoute overgebleven. Deze zijderoute-tour is een perfecte combinatie van moderne cultuur en oude beschaving.

Tijdens deze expeditie rijd je met de auto of maak je gebruik van de trein. Dit is totaal anders dan vliegen, om je volledig in te leven in de tijd van vroeger. In feite werd deze tour stapje voor stapje gemaakt. De Chinese muur, het Terracottaleger, de Mogao-grotten van Dunhuang, de Jiaohe ruïnes van Turpan en de Bund in Shanghai, al deze bezienswaardigheden zijn als parels uitgestrooid over het landschap. We proberen ze allemaal aan je te laten zien. 

Kaart reisroute : 

 

 

Dag 1: Aankomst LanZhou - Nachttrein naar Jianyuguan (L)

De gids en chauffeur ontmoeten je op het vliegveld/treinstation. Geniet vervolgens van een korte rondleiding door LanZhou inclusief de Bridge of the Yellow River. Probeer zeker eens een lokale specialiteit: LanZhou Noodles. Transfer naar het treinstation, waarna je de nachttrein neemt naar Jiayuguan. 

Dag 2: De Chinese muur bij Jiayuguan (B)

De gids ontmoet je op het treinstation. Transfer naar Jiayuguan Great Wall Pass Zone.

Jiayuguan is een van de belangrijkste majestueuze militaire forten in China, en wordt beschouwd als 'de beste doorgang ter wereld'. Je volgende stop is de eerste vuurtoren van de Chinese muur, die tevens het westelijke einde vormt van de muur. De 56 meter hoge toren staat op een rotswand van de Gobiwoestijn, nabij de rivier de Talai. 

Vervolg je weg richting de Wei-Jin Kunstgalerij. De Wei-Jin Mural Brick Tomb is een grote groep van meer dan 1400 tombes, gebouwd tussen de 3de en 5de eeuw tijdens de Wei- en Jin-dynastie. De Wei-Jin Mural Brick Tomb wordt beschouwd als de grootste ondergrondse galerij ter wereld, het beschikt over een grote collectie van muurschilderingen die een goede afspiegeling zijn van de 1500 jaar oude cultuur. 

Overnachting in Jiayuguan Pass

Dag 3: Jiayuguan - Dunhuang (B)

's Morgens ontmoet je de gids in het hotel waarna de transfer naar Dunhuang plaatsvindt. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Daarna ga je kameelrijden over de 'zingende zandberg', om vervolgens aan te komen bij het Crescent Lake. Zoals de naam al doet vermoeden, hoor je de Zingende Zandberg 'zingen' wanneer het waait of als je van de helling afglijdt. Tussen het eindeloze zand bevindt zicht het Crescent Lake (Het Halve Maan meer). Vanwege de verschuiving van de woestijn is dit meertje in de vorm van een halve maan in duizenden jaren nog niet opgedroogd.

Overnachting in Dunhuang.

Dag 4: Dunhuang, Mogao-grotten, Turpan (B)

Ochtendrit naar de bekende Mogao grotten.

De grotten van Mogao zijn rijk aan prachtige muurschilderingen en boeddhistische standbeelden en vormen het hoogtepunt van de dag. De opgraving begon in de 3de eeuw tijdens de Jhin-dynastie en ging door tijdens de daaropvolgende dynastieën. Tegenwoordig zijn er 735 grotten in totaal, 45.000m² aan muurschilderingen en 2415 boeddhistische standbeelden.

Als tweede staat het Dunhuang museum op het programma. Hier leer je meer over de stad Dunhuang en de ontwikkeling van de oude zijderoute. Vervolgens neem je in Xinjiang de hogesnelheidstrein richting Turpan. Onze lokale gids zal je ontvangen op het treinstation en begeleidt je naar het hotel. 

Dag 5: Turpan (B)

Na het ontbijt ga je de oude stad Jiaohe bezoeken. Deze oude stad kent een geschiedenis van 2300 jaar en je kunt de vergande glorie nog steeds tergzien in de ruïnes.

Daarna saat de Karez Well op het programma, deze waterput heeft 4000 jaar lang een belangrijke rol gespeeld in de irrigatie en de toevoer van drinkbaar water voor de regio.

De laatste stop is de 44 meter hoge, kegelvormige pagode genaamd Emin Mnaret. De pagode is in 1777 gebouwd, heeft een islamitisch uiterlijk en is de grootste oude toren in Xinjiang. 

Dag 6: Turpan - Urumqi (B)

Ochtendrit richting Urumqi. Onderweg zie je vele mooie bezienswaardigheden.

De trip vervolgt zich richting de Bizaklik Thousand Buddha Caves, de oude stad Gaochang en de Vlammende bergen. De Bizaklik Thousand Buddha Caves zijn voor het eerst opgegraven tijdens de Zuidelijke en Noordelijke dynastieën (van de 4de tot de 6de eeuw). De opgravingen werden voltooid in de Yuan-dynastie (13de eeuw). De kleurrijke muurschilderingen en de levendige boeddhistische standbeelden laten de ontwikkeling van het boeddhisme en de geschiedenis van de streek zien. Goachang is een andere ruïne van de oude stad Turpan en kent geschiedenis van meer dan 2000 jaar oud.

Niet ver van de oude stad Goachang liggen de Vlammande Bergen, waar het wel zo'n 47.8° kan worden in de zomer, vandaar de naam. Als het dagprogramma erop zit, ga je onder begeleiding van de gids terug naar Urumqi. 

Dag 7: Urumqi (B)

Vandaag staat in het teken van de Xinjiang International Grand Bazaar en het Xinjiang Regional museum. Na het ontbijt staat de grote bazaar als eerste op het programma.

De Xinjiang International Grand Bazaar was voltooid in 2003. 'Bazaar' betekent 'markt' in het Oeigoers. De bazaar speelt de rol van belangrijkste communicatiekanaal in Xinjiang en is tevens een belangrijke handelsplaats. Met een totale oppervlakte van 100.000m² is het de grootste bazaar ter wereld. De International Grand Bazaar heeft een traditionele islamitische stijl, verder zijn er vele handelsactiviteiten tussen mensen waardoor Xinjiang volledig op de kaart wordt gezet.

Het Xinjiang Regional museum is een groot historisch musuem. Het museum werd in 1953 gebouwd als onderdeel van het People's Park. In 1962 werd het museum herbouwd in een semimmoderne stijl met traditionele architecturale kenmerken van etnische minderheidsgroepen uit de regio. Het is een zeer solide structuur met een 30 meter hoge koepel. Vanuit het gebouw heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Dag 8: Vertrek Urumqi (B)

Na het ontbijjt ga je samen met de gids naar de luchthaven. Op naar de volgende bestemming!

  Faciliteiten

  Accommocatie: Keuze uit Chinees ketenhotel (zonder ontbijt), 3/4/5 sterren hotels.

  De meeste hotels (uitgezonderd Chinees ketenhotel) bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   

  Inclusief

  Bij de prijs is inbegrepen:
  -Engelstalige privégids 
  -Transferservice met privébus onder begeleiding van een gids
  -Entree bezienswaardigheden
  -Tickets nachttrein naar Jiayuguan Pass en tickets hogesnelheidstrein vaan Turpan
  -Tweepersoonskamer in een lokaal traditioneel pension of 3* hotel met dagelijks ontbijt

   
   

  Reisformaliteiten

  Nog niet beschikbaar
   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Oude zijderoute" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.