Huashan met de Blue Dragon Ridge of de "Drakennek"

Volledige daguitstap vanuit Xian naar één van China's Heilige Bergen: HuaShan. De verplaatsing van Xian naar Huashan gebeurt per hogesnelheidstrein. Aansluitend per taxi naar de voet van de berg HuaShan. Maak je deze trip naar Huashan dan zijn altijd de kabelliften (heen/terug) inbegrepen.

Dag 1: Huashan

Volledige dag voor beklimming van een van de Heilige Bergen van China: Huashan. Deze dagtocht vindt plaats vanuit Xi`an. De verplaatsing van Xi`an naar Huashan gebeurt met de hogesnelheidstrein. Aansluitend per taxi naar de voet van de berg Huashan (shan betekent berg in het Chinees). Per kabellift naar boven. Hiking op de berg. Later op de dag hetzelfde traject terug. Kabellift naar beneden, taxi naar het treinstation en per hogesnelheidstrein terug naar Xian.

Opgelet: Om de mooiste toppen van Huashan te bereiken moet je de Blue Dragon Ridge passeren. Er is enkel bergop verkeer. Aflopend volgen wandelaars een nieuwe route. De Blue Dragon Ridge blijft een steile klim maar dankzij goede leuningen is de klim absoluut veilig.

Blue Dragon Ridge is een smalle richel met een loodrechte afgrond langs weerszijden. Er zijn kleine treden uitgehakt en je kan je enkel vasthouden aan ijzeren kettingen.

Tip: bepak jezelf zo licht mogelijk, neem niet te veel spullen mee en ga vooral geen grote zakken meesleuren. Tevens is het verstandig om een kleine rugzak en handschoenen met goede grip mee te nemen.

  Faciliteiten

  Dit is een dagtrip. Hotels zijn tijdens deze dagtrip niet van toepassing.

   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Huashan met de Blue Dragon Ridge of de Drakennek" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.