Lijiang extensie tour Shangri-La en Pudacuo Nationaal Park

Dit is het programma van onze 3-daagse Lijiang extensie tour naar Shangri-La. Hoogtepunten van deze extensie die aansluit bij de 4-daagse bouwsteen Lijiang zijn het Tibetaans boeddhistisch Songzanlin Lamaklooster en het Nationale Park Pudacuo met de prachtige meren Bita en Shudu. In Shangri-La bezoek je een Tibetaanse familie.

Dag 1: Lijiang - Shangri-La (B)

Vanuit Lijiang maak je in de ochtend de transfer naar Shangri-La. In de namiddag kom je aan in het oude stadsdeel van Shangri-La of Zhongdian. Dompel jezelf onder in de natuurlijke schoonheid en heilige, religieuze sfeer van het ongerepte Shangri-La.

Je bezoekt het grootste Tibetaans boeddhistische Lamaklooster van de Chinese provincie Yunnan. Het Songzanlin Lamaklooster, dat in de stijl van het Potala-paleis van Lhasa gebouwd is, vertegenwoordigt de Tibetaanse cultuur met vele boeddhistische beelden en kostbare, culturele schatten.

Ook in Shangri-La bezoek je een Tibetaanse familie om zo de lokale minderheden beter te begrijpen.

Dag 2: Shangri-La - Pudacuo Nationaal Park (B)

Na het ontbijt transfer naar Nationaal Park Pudacuo waar je een volledige dag verblijft. 

De ongerepte bossen van Pudacuo Nationaal Park hebben een goed bewaard gebleven ecosysteem. Het wondermooie landschap binnen het park wordt mee kleur gegeven door twee belangrijke meren, het Bita en Shudu meer. In het Tibetaans staat Bita voor "eikenbos", Bitahai betekent "stil meer". Het Bitahai Meer wordt omringd door bergen met oude dennen, eiken, rododendrons en lijkt op een smaragd in het hart van de bergen. Het Shudu Meer wordt omringd door een bos van sparren en zilverberken en herbergt vele wilde dieren zoals eekhoorns, gouden katten en fazanten.

Dag 3: Shangri-La - Lijiang (B)

Ontbijt in het hotel.

Nadien transfer naar de luchthaven voor een volgende binnenlandse vlucht en start van één van de vele, nieuwe bouwstenen die we binnen China aan te bieden hebben.

  Faciliteiten

  Accommocatie: Keuze uit Chinees ketenhotel (zonder ontbijt), 3/4/5 sterren hotels.

  De meeste hotels (uitgezonderd Chinees ketenhotel) bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   

  Inclusief

  • Lokale Engelssprekende privégids
  • Transfer service per privé car met airco
  • Entreegelden van de bezienswaardigheden vermeld in het programma
  • Toegang tot Pudacuo Nationaal Park
  • Hotelaccommodatie (volgens uw keuze) met dagelijks ontbijt
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  Deze extensie Shangri-La met Pudacuo Nationaal Park sluit aan bij onze 4-daagse bouwsteen Lijiang met Jade Snow Mountain en Tiger Leaping Gorge. Indien gewenst kan Shangri-La nog uitgebreid worden met de mooie en rustige vallei van Wumu. Informeer er naar !!