Lijiang, Jade Dragon Snow mountain, Tiger Leaping Gorge (Extensie Shangri-La)

Lijiang is als een sprookjesland dat gezegend is met frisse lucht, heldere stromen, impressionante besneeuwde bergen en een ongestoord landschap bewoond door vriendelijke mensen. In de oude binnenstad van Lijiang tref je een groot aantal goed bewaard gebleven oude gebouwen. In Lijiang leer je de Naxi cultuur kennen. De Naxi vormen de grootste etnische groep van deze regio.

Op ongeveer twee uur rijden van Lijiang bezoek je de Tiger Leaping Gorge. Je ziet één van de diepste en mooiste ravijnen ter wereld. Dit gebied is een waar paradijs voor wandelliefhebbers.

Tip: Deze 4-daagse bouwsteen met Lijiang, Jade Snow Mountain en Tiger Leaping Gorge kan je uitbreiden met een zeer mooie 3-daagse trip Shangri-La met Pudacuo Nationaal Park. Je bezoekt het grootste Tibetaans boeddhistische Lamaklooster van de provincie Yunnan. Meer info: zie aparte 3-daagse bouwsteen Shangri-La.

 

Dag 1: Aankomst Lijiang - Oude stadsdeel Lijiang

Aankomst Lijiang. Verwelkoming en privé transfer naar het hotel. Check-in en tijd voor opfrissing.

Nadien verken je het oude stadsdeel van Lijiang. Je wordt meteen overweldigd door de pittoreske bruggetjes die de snelle beekjes overspannen, de geplaveide straten en de typisch grijze pannendaken van de lokale huizen. 

Je ziet de lokale Naxi bevolking in hun traditionele klederdracht en met hun typische hoofddeksels.

Dag 2: Lijiang - Jade Dragon Snow Mountain (B)

Ontbijt in het hotel.

Daguitstap naar Jade Snow Mountain. Ontdek een waar paradijs ver weg van de drukte van de steden. Per kabellift (inclusief) gaat het naar een hoogte van meer dan 3.000 meter. Jade Snow Mountain is de heilige berg van de Naxi bevolking.

Nadien bezoek aan Baisha, eerste nederzetting en vroegste politieke centrum van de Naxi. In Baisha zie je muurschilderingen die de cultuur van de Han Chinezen, de Tibetanen en de Naxi bevolking combineren. De fresco's van Baisha tonen taferelen uit het Tibetaans boeddhisme, het confucianisme en het taoïsme. 

Vrije tijd en nadien retour naar Lijiang.

 

Dag 3: Lijiang - Tiger Leaping Gorge (B)

Ontbijt in het hotel.

Privé transfer naar de Tiger Leaping Gorge. Volgens een legende kan een tijger over de smalste sectie van de kloof springen, vandaar de naam Tiger Leaping Gorge. Het is één van 's werelds diepste en meest impressionante kloven die vooral gekend is om zijn steile kliffen en enorme stroomversnellingen. 

Retour naar het oude stadsgedeelte van Lijiang en vrije tijd.

Dag 4: Vertrek Lijiang - nieuwe bouwsteen of extensie Shangri-La (B)

Na het ontbijt zijn er twee opties:

 1. Transfer naar de luchthaven voor je volgende bouwsteen.
 2. Vroege transfer per privé car naar Shangri-La om in de loop van de namiddag in het oude stadsdeel van Shangri-La te arriveren.

 

Driedaagse Lijiang extensie tour naar Shangri-La: zie aparte bouwsteen

 

  Faciliteiten

  Accommocatie: Keuze uit Chinees ketenhotel (zonder ontbijt), 3/4/5 sterren hotels.

  De meeste hotels (uitgezonderd Chinees ketenhotel) bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   

  Inclusief

  • Lokale Engelssprekende gids
  • Transfer service per privé car met airco
  • Entreegelden van de bezienswaardigheden vermeld in het programma
  • Kabellift Jade Snow mountain (H//T)
  • Hotelaccommodatie (volgens uw keuze) met dagelijks ontbijt
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Lijiang, Jade Snow Mountain en Tiger Leaping Gorge (met eventueel extensie Shangri-La)" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.