Mnt. Huangshan (Gele Berg) en het pittoreske oude dorp Hongcun

Huangshan wordt ook wel “de mooiste berg van China genoemd”. Voor veel Chinese kunstenaars, dichters en schrijvers is deze 1841 meter hoge berg een inspiratiebron. Ga met Ying Ying Travel mee en aanschouw met eigen ogen de schoonheid van Yellow Mountain. 

 

 

Dag 1: Aankomst Huangshan

Bij aankomst in Huangshan ga je naar het dorpje Tangmo aan de voet van de Gele Berg. Overnacht in Huangshan. Verblijf in een standaardkamer.

 

Dag 2: Huangshan (B, L)

De dag begint met een bezoek aan de prachtige Gele Berg. Neem de kabelbaan naar de top van de berg en geniet van het spectaculaire uitzicht. Lunchen doe je in het mooie natuurgebied van de Gele Berg (houd er rekening mee dat er slechts enkele restaurants zijn, de keuze is beperkt.)

In de namiddag komt het bezoek aan de Gele Berg tot een einde en neem je de kabelbaan naar beneden.

Overnacht in Huangshan. Verblijf in een standaardkamer.

Dag 3: Huangshan (B, L)

In de ochtend is er de mogelijkheid om een fiets te huren  bij het hotel. Al fietsend kun je het prachtige dorpje verkennen, neem ook zeker eens een kijkje in de boekenwinkel.

Samen met de gids ga je naar het oude pittoreske dorpje Hongcun.

Lunchen doe je vandaag bij een lokaal restaurant.

`s Middags trek je je wandelschoenen aan om een stevige wandeling van 2 uur te maken door de bamboebossen. Daarna is er tijd om uit te rusten bij de fabriek waar ze nog op traditionele wijze verschillende soorten plantaardige olie maken.

In de avond is er vrije tijd  om de oude stad Tunxi in te gaan.

Overnacht in Tunxi. Verblijf in een superior room.

Dag 4: Huangshan (B, L)

`s Morgens begint de dag met een bezoek aan de inktfabriek in Hukaiwen daarna nemen we een kijkje in het Compass Museum in Xiuning.

Lunch in een lokaal restaurant.

Aan het eind van de dag tranfer naar luchthaven of treinstation.

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de 3* en 4* categoriehotels. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  De meeste hotels bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Huangshan" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.