Mount Everest - Ontdek de hoogtes van het prachtige Tibet

Of je er nu naartoe gaat om te fotograferen of simpelweg om je ogen uit te kijken, we heten je van harte welkom op het “dak van de wereld”: de Mount Everest. In deze trip zijn iconische bezienswaardigheden inbegrepen zoals het Potala-paleis, de Mount Everest en het heilige Yamdrok Lake, ook zal je vaak de authentieke boeddhistische cultuur ervaren.

Het Rongbuk-Klooster, (het hoogstgelegen klooster ter wereld) en Palgor Chorten, een pagode met 100.000 boeddha’s, worden natuurlijk ook niet overgeslagen.Geniet van een once in a life time ervaring in het Everest Base Camp. Een toegewijde, ervaren lokale gids zal zorgen voor je veiligheid  en maximale comfort inclusief een speciaal geprepareerd westers ontbijt in het Everest Base Camp.

Dag 1: Lhasa transferservice

De gids en chauffeur heten je van harte welkom op de luchthaven of het treinstation en zorgen voor een vlotte transfer naar het hotel.

Om hoogteziekte te voorkomen wordt het je aangeraden rustig aan te doen bij aankomst in Lhasa. Enkele symptomen van hoogteziekte zijn: abnormale vermoeidheid en hoofdpijn. Bij het maken van de reisroute is er rekening mee gehouden dat er enige tijd nodig is om te acclimatiseren. Als je hulp nodig hebt, kun je altijd terecht bij je gids. Voel je je goed? Verken dan op je gemak de prachtige oude stad.

Dag 2: Lhasa (B)

Beklim de iconische bezienswaardigheid genaamd Potala-Paleis. Je ziet er veel boeddhistische geschriften, muurschilderingen en standbeelden die kostbaar gedecoreerd zijn. Een lokale gids vertelt over de interessante geschiedenis van het paleis. Het paleis wordt beschouwd als het hart van Tibet en is tevens het beroemdste symbool van de autonome regio.

Later breng je een bezoek aan het Klooster van Drepung. Het klooster is beroemd vanwege het feit dat er jaarlijks het grootste Tibetaanse festival wordt gehouden. Als je in augustus gaat, heb je kans om zelf het Shoton Festival mee te maken.

De Barkhor Street is gelegen in het centrum van Lhasa rondom de Jokhangtempel. Barkhor betekent “iemand die een rondgang maakt om een heilige plaats”. De Barkhor Street is de oudste straat van Lhasa. Veel mensen noemen Barhkhor “het raam van Tibet” omdat het een typische afspiegeling is van het Tibetaanse leven. Het is een magische plaats, vol met wonderen en  mysteries die worden gelinkt met Tibet

Dag 3: Lhasa (B)

Ervaar twee van de beroemdste tempels en kloosters in Lhasa. Bezoek op een hoogte van 3700 meter het spirituele hart van het Tibetaans boeddhisme: de Tempel van Jokhang. Je zal zeker veel pelgrims zien die zich ter aarde werken nabij de tempel. Doe mee, en ga in de cirkel rondom de Jokhang Tempel staan om te bidden zoals de lokale mensen.

Bekijk het debat tussen monniken in het Klooster van Sera op een hoogte van 4000 meter. Het Klooster van Sera is het tweede klooster van Tibet en er wordt van elke dag (behalve op maandag) een debat gehouden tussen de monniken die met veel toewijding de Boeddhistische geschriften bestuderen.

Overnacht in Lhasa.

Dag 4: Lhasa - Yamdrok Yumtso Lake en de Karola-Gletsjer - Shigatse (B)

Vandaag vervolg je je avontuur richting het zuiden naar Shigatse, nabij het heilige Yamdrok Lake.

Even iets anders: geen kloosters maar een fantastisch meer. Het Yamdrok Lake lijkt te mooi om waar te zijn en behoort tot de top 4 van heilige meren in China. Als het weer meezit, kun je genieten van een heerlijke picknick bij het meer met lekkere sandwiches, groente en fruit. Op zonnige dagen is het meer turquoise.

De fantastische Karola-Gletsjer mag natuurlijk niet ontbreken op het programma. Ijstorens en elegante patronen zijn de hoogtepunten van de Karula-Gletsjer die tot de top 3 gletsjers in Tibet behoort.

Het Klooster van Tashilhunpo is het oudste en grootste Gelugpaklooster van Tibet. Hier zie je een gigantisch standbeeld van de toekomstige boeddha, de grootste van zijn soort ter wereld. Het standbeeld is versierd met kostbare parels, turquoise edelstenen, koraal en barnsteen. Na het klooster staat een bezoek aan een levendige markt op het programma om het bruisende lokale leven te ontdekken.

Overnachting in Shigatse.

Dag 5: Shigatse - Tingri (Shegar) – Klooster van Rongphu (B)

Na het ontbijt ga je verder richting het dak van de wereld. De rit duurt zo'n 4 uur, bij aankomt in het MEB zal je de Mount Everest voor je zien. Het zal je een gevoel van sensatie en succes bezorgen om de grootste berg ter wereld zo voor je te zien; een echt uniek moment.

Bezoek het Klooster van Rongphu, dat is gelegen nabij het kamp. Aanschouw met eigen ogen het harde leven van de monniken en nonnen. Op een hoogte van 5100 meter is dit het hoogstgelegen klooster  ter wereld.

Overnachting in het Klooster van Rongphu (tent of pension).

Dag 6: Klooster van Rongphu - Everest Base Camp – Tingri - Shigatse

Vandaag begint de dag vroeg om de zonsopgang te bekijken. Na de prachtige zonsopgang vervolg je je weg met een stevige wandeltocht naar het photo point om foto's te maken van de prachtige Mount Everest.

Na de fotosessie wordt er teruggereden naar Shigaste, waar je 's avonds incheckt in het hotel.

Overnachting in Shigaste.

Dag 7: Shigatse – Lhasa (B)

Vandaag staat in het teken van je terugrit naar Lhasa. Op deze 5 uur durende rit langs de legendarische Yarlung Tsangpo, die beschouwd wordt als de belangrijkste rivier van Tibet, zie je fantastische landschappen en krijg je het speciale gevoel van reizen in de wildernis, ver weg van de moderne wereld.

Bij aankomst in Lhasa check je in bij het hotel, en geniet je vervolgens van je vrije namiddag.

Overnachting in Lhasa.

 

Dag 8: Lhasa – Departure (B)

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar de luchthaven of het treinstation. Op naar je volgende bestemming!

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de 3* en 4* categoriehotels. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  De meeste hotels bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

   

  Extra informatie

  EXTRA INFORMATIE

  De bouwsteen "Mount Everest" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.