Shilin met het Stenen Woud ten zuidoosten van Kunming

Deze bouwsteen brengt je naar Shilin wat staat voor "Stenen Woud", één van Yunnan’s topattracties. Dit is het gebied van de Sani Minoriteitengroep.

Dag 1: Aankomst Kunming (D)

Aankomst in Kunming rond het middaguur. Onthaal, transfer naar het hotel en lunch.

Bezoek aan het mooie en zeer populaire Green Lake. Je wandelt er dan ook naar toe. Reis je in het begin van het jaar naar Kunming dan zie je er duizenden meeuwen. De Chinezen zijn er gek op.

Tijd voor verpozing en indien je dit wenst kan je een verkwikkende voetmassage vragen (facultatief). Na rust en verfrissing maak je kennis met het stadscentrum van Kunming. Wandeling in het verkeersvrije deel met allerlei shoppingscentra en restaurants. Hier zie je de 3 oude poorten die symbool staan voor de stad Kunming.

Wil je eens een nek-, schouder- en hoofdmassage van de blinde masseurs meemaken? Doe het dan hier. Deze mensen bieden hun diensten aan op het centrale plein van Kunming.

Optioneel: avondprogramma “Yunnan Impression Show”, een grootse musical over het leven van de etnische minderheden in Yunnan. Het publiek staat bij elke voorstelling weer versteld van de levendige kleuren, kostuums, vloeiende dans, muziek en de verrassende effecten waar de Chinezen echt wel specialisten in zijn. Deze show wordt geregisseerd door Yang Liping, een van China's  bekendste dansers.

Dag 2: Stenen Woud (B,L)

Ontbijtbuffet.

In de voormiddag bezoek je het Stenen Woud. Het karstgebergte is op zo’n manier gerodeerd dat hoge stenen naalden overschieten, sommige tot 30 meter hoog. Het Stenen Woud is een adembenemend natuurfenomeen. Je maakt een uitgebreide wandeling door deze grillige rotsformaties. Sommige formaties hebben een speciale betekenis. Uw gids vertelt er alles over.

Lunch in de omgeving van het Stenen Woud.

Bezoek aan de Yuantong tempel, de levendigste boeddhistische tempel van de stad met een geschiedenis van meer dan 1200 jaar. Uniek is dat de drie hoofdstromingen van het Boeddhisme in dezelfde tempel beleden worden. Helemaal achteraan zie je een prachtige boeddha met perfecte vormen die door Thailand aan China geschonken werd. Zeer uniek!

 

Dag 3: Vertrek Kunming (B)

De dag begint met een bezoek aan de prachtige Dragon Gate. Volgens een oud Chinees gezegde  ziet de  toekomst van de mensen die de Dragon Gate bezoeken er rooskleurig uit.

Daarna flaneer je over de beroemde bloemen- en vogeltjesmarkt van Kunming. Kunming is niet voor niets de “city of spring”. Stap eens een authentieke apotheek binnen. Tijd voor de lunch.

In de namiddag transfer naar vliegveld voor de vlucht naar je volgende bestemming.

 

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de 3* en 4* categoriehotels. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  De meeste hotels bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer

   

   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Shilin met het stenen woud ten zuidoosten van Kunming" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.