Tibet - Ontdek het dak van de wereld en kijk je ogen uit!

Tibet is “het dak van de wereld” waar veel beroemde rivieren zoals de Yangtze, de Gele Rivier, de Mekong en de Indus stromen. Tibetaanse boeddhistische gebedsvlaggen hangen overal en mysterieuze prachtige kloosters kun je vinden op besneeuwde bergtoppen, onder de blauwe hemel en nabij kristalheldere meren.

Bezoek het iconische landschap van Tibet, het 1300 jaar oude Lhasa en het Potala Paleis.Tibet is ook een van de meest mystieke en spirituele plaatsen van de wereld, omsloten door hooggelegen steppes. Het “Tibet Panoramisch Vakantiepakket” geeft je inzicht in het boeddhisme, wat in Tibet een zeer belangrijke rol speelt.  

 

Dag 1: Aankomst Tibet

Bij aankomst in Lhasa staan jouw privéchauffeur en gids voor je klaar. Leun achterover in een comfortabele, rookvrije wagen en laat de rest over aan je gids. Geniet van een vlotte transfer naar je hotel.

 

Dag 2: Lhasa (B)

`s Morgens staat jouw indrukwekkende reis naar het prachtige Potala Paleis op het programma. Het paleis is gebouwd in de 7de eeuw en was toen een keizerlijk paleis. Na een moeizame periode van 600 jaar begon de reconstructie in de 17de eeuw. Vanaf toen was het Potala Paleis het politieke, religieuze, culturele en economische centrum van Tibet. Tegenwoordig is het Potala Paleis de grootste schatkamer van Tibet, wat voor een groot aantal dagelijkse toeristen en pelgrims zorgt. Als tweede bezienswaardigheid staat het Tibetaanse Museum op het programma, waar een groot aantal historische overblijfselen en schatten staan tentoongesteld.

Na de lunch ga je naar de Jokhangtempel, die is gelegen in het stadscentrum. Deze tempel is gebouwd in de 7de eeuw, toen het Tibetaanse Rijk op zijn hoogtepunt was. De Jokhangtempel is de mooiste architecturale combinatie van Tibet, Nepal en India en dient ook als boeddhistische tempel voor het aanbidden van het zeldzame levensgrote standbeeld van de 12-jarige Sakyamuni. In de buurt van de tempel bevindt zich de levendige bazaar van de Barkhor Street die veel pelgrims, reizigers, zakenmensen en expats aantrekt.

De Barkhor Street is gelegen in het centrum van Lhasa rondom de Jokhangtempel. Barkhor betekent “iemand die een rondgang maakt om een heilige plaats”. De Barkhor Street is de oudste straat van Lhasa. Veel mensen noemen Barhkhor “het raam van Tibet” omdat het een typische afspiegeling is van het Tibetaanse leven. Het is een magische plaats, vol met wonderen en  mysteries die worden gelinkt met Tibet 

Dag 3: Lhasa- Yamdrok Yumtso Lake- Gyangtse (B)

Na het ontbijt halen jouw gids en chauffeur je op in het hotel voor de transfer naar Gyangtse. Na een rit van ongeveer 2,5 uur kom je aan bij het Yamdrok Yumtso Lake. Het meer wordt beschouwd als een van de grootste heilige meren in Tibet, samen met Lake Namtso en Lake Manasarovar. Met een lengte van 130 kilometer en een breedte van 70 kilometer is het ook het grootste binnenlandse meer aan de noordelijke voet van de Himalaya.

Na een korte stop bij Yamdrok Yumtso Lake en de berg Karola, vervolg je je weg naar Gyangtse. In Gyangtse ga je de Gyangtse Old Street verkennen, een eeuwenoude straat met een geschiedenis van meer dan 600 jaar waarin vele oude Tibetaanse gebouwen staan.

Overnachting in Gyangtse 

Dag 4: Gyantse – Shigatse (B)

Ochtendrit naar Shigatse, bij aankomst vertrek naar het Klooster van Tashilhunpo.

Het Klooster van Tashilhunpo is de oudste en grootste Gelugpaklooster van Tibet. Hier zie je een gigantisch standbeeld van de toekomstige boeddha, de grootste van zijn soort ter wereld. Het standbeeld is versierd met kostbare parels, turquoise edelstenen, koraal en barnsteen. Na het klooster staat een bezoek aan een levendige markt op het programma om het bruisende lokale leven te ontdekken.

Overnachting in Shigatse.

 

Dag 5: Shigatse - Lhasa (B)

Vandaag staat in het teken van jouw terugrit naar Lhasa. Op deze 5 uur durende rit langs de legendarische Yarlung Tsangpo, die beschouwd wordt als de belangrijkste rivier van Tibet, zie je fantastische landschappen en krijg je het speciale gevoel van reizen in de wildernis, ver weg van de moderne wereld.

Bij aankomst in Lhasa check je in bij het hotel, en geniet je vervolgens van je vrije namiddag.

Overnachting in Lhasa.

Dag 6: Vertrek Lhasa (B)

Na het ontbijt begeleidt jouw gids je naar de luchthaven of het treinstation. Op naar je volgende bestemming!

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de 3* en 4* categoriehotels. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  De meeste hotels bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer

   

   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld

   

  Extra informatie

  De bouwsteen "Tibet" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.