Tibet Travel in Depth met Mount Everest Base Camp en het Hemelse meer

Grenzend aan 's werelds top 10 hoogste bergtoppen is Tibet echt wel het dak van de wereld. Beroemde rivieren zoals de Yangtze, de Gele rivier, de Mekong en de Indus komen allemaal uit Tibet. Tibetaanse boeddhistische gebedsvlaggen zie je overal hangen en mysterieuze prachtige kloosters liggen op besneeuwde bergen, onder een blauwe hemel en naast kristalheldere meren. Bezoek de iconische bezienswaardigheden van Tibet, het1300 jaar oude Lhasa en uiteraard het Potala paleis.

Geïsoleerd als een van de hoogste landen op aarde, is Tibet ook een van de meest mystieke en spiritueel heilige plaatsen ter wereld. Deze privé tour helpt je het Tibetaans Boeddhisme beter te leren begrijpen dat wordt aanbeden door de meest getrouwe mensen van de wereld van vandaag.

Dag 1: Aankomst in Lhasa

Je chauffeur en gids wachten je op bij je aankomst in Lhasa.

Transfer naar het hotel.

Dag 2: Lhasa (B)

`s Morgens staat jouw indrukwekkende reis naar het prachtige Potala Paleis op het programma. Het paleis is gebouwd in de 7de eeuw en was toen een keizerlijk paleis. Na een moeizame periode van 600 jaar begon de reconstructie in de 17de eeuw. Vanaf toen was het Potala Paleis het politieke, religieuze, culturele en economische centrum van Tibet. Tegenwoordig is het Potala Paleis de grootste schatkamer van Tibet, wat voor een groot aantal dagelijkse toeristen en pelgrims zorgt. Als tweede bezienswaardigheid staat het Tibetaanse Museum op het programma, waar een groot aantal historische overblijfselen en schatten staan tentoongesteld.

Na de lunch ga je naar de Jokhangtempel, die is gelegen in het stadscentrum. Deze tempel is gebouwd in de 7de eeuw, toen het Tibetaanse Rijk op zijn hoogtepunt was. De Jokhangtempel is de mooiste architecturale combinatie van Tibet, Nepal en India en dient ook als boeddhistische tempel voor het aanbidden van het zeldzame levensgrote standbeeld van de 12-jarige Sakyamuni. In de buurt van de tempel bevindt zich de levendige bazaar van de Barkhor Street die veel pelgrims, reizigers, zakenmensen en expats aantrekt.

De Barkhor Street is gelegen in het centrum van Lhasa rondom de Jokhangtempel. Barkhor betekent “iemand die een rondgang maakt om een heilige plaats”. De Barkhor Street is de oudste straat van Lhasa. Veel mensen noemen Barhkhor “het raam van Tibet” omdat het een typische afspiegeling is van het Tibetaanse leven. Het is een magische plaats, vol met wonderen en  mysteries die worden gelinkt met Tibet 

Dag 3: Lhasa (B)

Vandaag bezoek je Norbulingka, dat is een paleis en bijbehorend park in Lhasa en diende als zomerverblijf van de dalai lama's van rond 1780 tot de invasie door China in het eind van de jaren '50.

nadien bezoek je nog twee kloosters, het eerste is het Drepung Monastery. Het Drepungklooster is een van de drie grote kloosters van Tibet. De andere twee zijn Ganden en Sera. Drepung is het grootste klooster in Tibet en was het grootste klooster van alle religies in de wereld.

Daarna bekijk je het debat tussen monniken in het Klooster van Sera op een hoogte van 4000 meter. Het Klooster van Sera is het tweede klooster van Tibet en er wordt van elke dag (behalve op maandag) een debat gehouden tussen de monniken die met veel toewijding de Boeddhistische geschriften bestuderen.

Dag 4: Lhasa-Tsetang (B)

Bezoek aan Tsetang met de bus. Je bezoekt het Yumbu Lakang. Dit is het eerste palais in Tibet. 

Daarna trek je verder tot aan de Trandruk Monastery, dit klooster werd gebouwd in de tijd van Koning Songtsan Gambo en was bekend voor zijn mooie Tibetaans boeddistische parel Thangka's, een soort boeddistische tekening op katoen.

Dag 5: Tsetang-Lhasa (B)

Terug naar Lhasa met je chauffeur en gids. Vrije tijd bij aankomst.

Dag 6: Lhasa-Gyangtse-Shigatse (B)

Na het ontbijt halen jouw gids en chauffeur je op in het hotel voor de transfer naar Gyangtse. Na een rit van ongeveer 2,5 uur kom je aan bij het Yamdrok Yumtso Lake. Het meer wordt beschouwd als een van de grootste heilige meren in Tibet, samen met Lake Namtso en Lake Manasarovar. Met een lengte van 130 kilometer en een breedte van 70 kilometer is het ook het grootste binnenlandse meer aan de noordelijke voet van de Himalaya.

Nadien bezoek je het Palcho klooster. Het is het belangrijkste Tibetaans boeddhistisch klooster in Gyantse.

De fantastische Karola-Gletsjer mag natuurlijk niet ontbreken op het programma. Ijstorens en elegante patronen zijn de hoogtepunten van de Karula-Gletsjer die tot de top 3 gletsjers in Tibet behoort.

Je rijd door naar Shigatse en kan wat uitrusten in het hotel.

Dag 7: Shigatse-Dingri (B)

Rit naar Dingri. Bij aankomst bezoek je het Tashilunpo klooster.

Het Klooster van Tashilhunpo is de oudste en grootste Gelugpaklooster van Tibet. Hier zie je een gigantisch standbeeld van de toekomstige boeddha, de grootste van zijn soort ter wereld. Het standbeeld is versierd met kostbare parels, turquoise edelstenen, koraal en barnsteen. Na het klooster staat een bezoek aan een levendige markt op het programma om het bruisende lokale leven te ontdekken.

Dag 8: Dingri-Mount Everest Base Camp-Shigatse (B)

Ochtendrit naar het Mount Everest Base Camp. Je zal de Mount Everest vlak voor je neus zien en beseffen dat je dit waarschijnlijk maar 1 keer in je leven zal meemaken, een geweldige ervaring!

Nadien bezoek je het Rongbuk klooster. Het is de hoogste tempel in de wereld met zo'n 5100 meter.

Je rijd terug naar het hotel in Shigatse voor wat rust en vrije tijd.

Dag 9: Shigatse-Lhasa (B)

Vandaag staat in het teken van je terugrit naar Lhasa. Op deze 5 uur durende rit langs de legendarische Yarlung Tsangpo, die beschouwd wordt als de belangrijkste rivier van Tibet, zie je fantastische landschappen en krijg je het speciale gevoel van reizen in de wildernis, ver weg van de moderne wereld.

Bij aankomst in Lhasa check je in bij het hotel, en geniet je vervolgens van je vrije namiddag.

Dag 10: Lhasa-Namtso Hemels meer (B)

Ochtendrit naar het Namtso, Hemelse meer.

Namtso Lake wordt ook wel het 'Hemelse meer' genoemd vanwege zijn schoonheid en helder blauw water. 

Overnachting in een lokaal guesthouse.

Dag 11: Namtso Meer-Lhasa (B)

Prachtig wakker worden met de zonsopgang over het Hemelse meer. Daarna rijd je terug naar Lhasa en heb je vrije tijd.

Dag 12: Vertrek vanuit Lhasa

Transfer naar de luchthaven en vlucht.

  Faciliteiten

  Nog niet beschikbaar
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Nog niet beschikbaar
   

  Extra informatie

  Nog niet beschikbaar