Yuanyang rijstterrassen, Jianshui oude stad en de rode aarde van Dongchuan

Deze 8-daagse bouwsteen combineert 3 mooie locaties in de zuidelijke Chinese provincie Yunnan: de rijstterrassen van Yuanyang, de oude stad Jianshui en de rode aarde van Dongchuan.

De Yuanyang rijstterrassen zijn al generaties lang een meesterwerk van de vindingrijkheid van het Hani-volk. De zuidelijke Ailao-berg, met dit typisch gelaagde landschap, is beroemd om zijn uniek karakter. In de oude Chinese stad Jianshui hebben de mensen nog de tijd. Je ziet er in de ochtend oudere mannen met hun vogelkooitjes rondlopen en dames zoeken met emmers op de schouder waterputten op die over gans Jianshui verspreid liggen. Op een aantal muren zie je nog oude revolutionaire slogans. In en rond Dongchuan zie je over hellingen en heuvels het natuurfenomeen met de typische rode aarde.

Deze bouwsteen toont je met Jianshui het authentieke China en bevat een mooie brok natuur!

Dag 1: Kunming-Jianshui

Aankomst luchthaven Kunming en verwelkoming door onze lokale gids. Transfer per privé-car tot Jianshui en check-in in het zeer centraal gelegen Lin'an Hotel. Wandeling door het historisch stadsdeel.

Jianshui is zo'n pareltje dat niet echt gekend is, niet toeristisch, maar zeer mooi en ook erg belangrijk omwille van haar historische waarde. 

Dag 2: Jianshui-Yuanyang (B)

Na het ontbijt bezoek aan Zhu’s familietuin, gebouwd in de late Qing dynastie. Deze privé-tuin met grote, prachtige gebouwen is een provinciaal cultureel relikwie. Je ontdekt er een fascinerende verzameling Chinese volkshuisjes, een mooie vijver en het geheel versierd met bloemen, planten en bonsai. 

Een beetje verderop bezoek je de Confuciustempel van Jianshui, de tweede grootste van gans China. 

Later op de dag vervolg je de reis tot Yuanyang. Bij aankomst check-in en wandeling in het oude centrum. Hier heeft de tijd werkelijk stil gestaan. 

 

 

Dag 3: Yuanyang (B)

Na het ontbijt bezoek je de ochtendmarkt van Yuanyang. Lokale boeren verkopen er hun verse groenten en lokale producten, maar ook varkens, kippen, buffels, ... De meeste dames dragen hun traditionele, kleurrijke kledij. Een must!

Daarna transfer naar de rijstterrassen. Je ziet de prachtige terrassen en passeert langs dorpjes als Shengcun, Daba, Duoyicun, ... Een zeer beroemde plek die tot de Yuanyang rijstterrassen behoort is Duoyishu. Hier vind je veel gestippelde paddestoelvormige huizen, zoals een scène in de sprookjeswereld. 

Je bent een volle dag op pad om deze wondere wereld in en rond Yuanyang te ontdekken. Retour naar het hotel voor vrije avond en overnachting.

Dag 4: Yuanyang (B)

Vandaag staat de topper van deze mooie bouwsteen op het programma: Laohuzui of de "Muil van de Tijger". Bij dit mooie en typische dorpje liggen de allermooiste rijstterrassen. Je bezoekt Laohuzui bij zonsopgang en bij zonsondergang. De reflectie van de zon op het water dat in de terrassen staat zorgt voor een enig mooi effect.

Fotografen zorg dat jullie er klaar voor zijn want hier beleef je unieke momenten om je hobby fotografie te beoefenen.

Verder maak je vandaag kennis met de etnische cultuur van de Hani in het Qingkou Hani etnisch dorp. 

Deze dag is onvergetelijk. Retour naar het hotel in Yuanyang voor vrije avond in het centrum en overnachting.

Dag 5: Yuanyang-Dongchuan (B)

Na een vroeg ontbijt beginnen we aan een wat langere tocht van Yuanyang tot Dongchuan. Je geniet van het unieke landschap onderweg en hier en daar houden we halte voor verpozing en om mooie foto's te maken.

In de loop van de namiddag aankomst in Dongchuan Red Soil of "Rode Aarde".

Relax en vrije avond in de lokaal beste Red Soil Residentie.

Dag 6: Dongchuan (B)

Vandaag bezoek je verschillende locaties in en rond Dongchuan: Sunset Valley, River Snail Bay, ...

Het programma is flexibel en we zoeken de allermooiste plekjes op. 

Dag 7: Dongchuan-Kunming (B)

Opnieuw een erg flexibel programma in de adembenemende regio van Dongchuan. Vroeg uit de veren voor een mooie zonsopgang in weer een andere vallei.

Alle tijd om de mooiste foto's te maken.

In de namiddag maak je de transfer naar Kunming, onze uitvalsbasis voor deze bouwsteen Yunnan. Check-in en overnachting in Kunming. 

In Kunming kan je logeren in 4* New Era Hotel of 5* Grand Wyndham Kunming Hotel. 

Dag 8: Kunming (B)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor misschien de start van een nieuwe bouwsteen in China.

Check daarom onze andere bestemmingen of bouwstenen. Het aanbod is binnen China erg groot, net zoals het land. Keuze genoeg!

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de lokale 3* en 4* hotels. In Kunming kan men eveneens opteren voor het 5* Grand Wyndham Hotel. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  In de meer afgelegen regio's zoals Yuanyang en Dongchuan bieden de meeste hotels hoofdzakelijk Chinees ontbijt. In het Lin'an Hotel in Jianshui is er ontbijtbuffet met daarbij zowel de mix van westers als Chinees.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal reispaspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China zijn verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  Deze bouwsteen kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak uw keuzes en laat ze ons even weten. Wij stellen samen met jou een droomreis China samen. Na je aanvraag krijg je een uitgebreid op maat programma met prijsofferte per email toegestuurd.