Vragen over een reis?  +32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Doubtful Sound cruiseschip

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Australie Nieuw Zeeland » Doubtful Sound cruiseschip
Australië - Nieuw-Zeeland

 

Doubtful Sound (Nieuw-Zeeland) is in alle opzichten onvergetelijk. Of het nu een heldere dag is of wanneer de fjord vol mist hangt, er is altijd verwondering verzekerd. Je avontuur begint al in Manapouri. Na een korte overtocht over Lake Manapouri neemt een bus je over de Wilmot-bergpas. De weg loopt door sub-Alpijns gebied en de begroeiing is erg dicht. Je komt aan in Deep Cove en gaat aan boord van de sierlijke Fjordland Navigator.

Het schip is van het type “schouw”. Traditionele looks wordt gecombineerd met modern comfort, zoals een ruim observatiedek en dito lounge, een saloon voor de maaltijden en een goed voorziene bar. Op relevante, vaste momenten wordt uitleg gegeven door natuurgidsen. Maar plots kan er ook iets omgeroepen worden zoals wanneer dolfijnen gespot worden, pelsrobben of pinguins. Het zit allemaal om je heen.

Doubtful Sound is op sommige plaatsen behoorlijk smal en de oevers, soms zachte hellingen, soms flinke muren, zijn dan vlakbij. Heerlijk voor je foto’s! Bij gelegenheden en afhankelijk van het weer kunnen de gegadigden in de fjord springen, jawel! Weerafhankelijk is er ook de optie om met een kayak of softboat naar de oever te varen.

Aan boord geniet je van een driegangenmenu in de saloon. Dat is soep, een saladebuffet, warme gerechten, een selectie van desserts en kaas. Ook heb je daar je ontbijt, naar keuze warm of continentaal. Voor de nacht heeft de kapitein een rustige inham gekozen. De kajuiten zijn heerlijk warm. Bedlinnen, gratis koffie en thee zijn ter beschikking. Je zorgt wel best voor waterdichte kledij. Reken erop dat als je op de oever gaat wandelen, wat soms aangeboden wordt, dat je vervanging van kledij nodig hebt. Modder en water zijn ook typisch Nieuw-Zeelands! Je grote reisbagage blijft veilig achter in Manapouri. Je neemt enkel mee wat je nodig hebt voor de nacht.

Je keert terug naar Deep Cove en verder naar Manapouri, vele mooie herinneringen verder.

Er is plaats voor 72 mensen op het schip. Ying Ying Travel boekt voor jou private cabines. In de kamers met dubbel bed of voor de singles is de badkamer in de kamer. Bij twinkamers gebruik je de douche op de gang. Je kunt ook een quad-kamer laten boeken. Ook daar is de douche op de gang.

Praktisch detail: omdat de locatie “afgelegen” is, worden enkel betaalkaarten aanvaard met reliëfnummers. Er wordt immers een afdruk gemaakt. Je kunt wel met cash betalen.