Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Diner

 

Kyōto straalt in alle opzichten verfijning uit. Ook in het straatbeeld zie je de elegantie in uitstalramen, de dames en heren in prachtige kimonostoffen op weg naar één of ander cultureel evenement, de stemmige straatjes in het avondlicht en zoveel meer. Je maakt er een veelzijdige tocht!

Er zijn de beroemde plekken zoals Kiyomizudera, wat letterlijk 'de Helder Water Tempel' betekent. De omgeving bruist van geschiedenis, voornamelijk rond de Shōgun Toyotomi Hideyoshi en zijn vrouw Nene.

Maar er zijn ook rustigere plekken waar je niet zo afgeleid wordt om de schoonheid en het echte gevoel van de omgeving waar te nemen.

Je gaat ook even een kijkje nemen in één van de geishawijken. De aanwezigheid van deze "dames van de kunsten" zorgt voor de beroemde culturele verfijning van zowat alles wat Kyōto heeft en is.

Je gids maakt een haalbare selectie binnen de beschikbare tijd. Daar kun je een tempel, schrijn, straat of wat ook aanvoelen zoals het moet.

Bij tempels, schrijnen en geisha horen verfijnde voorwerpen, zoals ingelegd lakwerk, de fijnste stoffen, paraplu’s/parasols van bamboe en rijstpapier enz. Het aantal speciaalzaken is werkelijk niet te tellen.

Ook op het culinaire plan staat Kyōto statig allerhoogst op de ladder. Je gids zal dit niet enkel toelichten maar je gaat ook op belevenisavond in een subliem kader! Dat wordt gecombineerd met een theeceremonie. Je gids heeft goede connecties in het milieu en je krijgt dus niet zomaar een kopje thee voor de toeristen. De theeceremonie is van absolute topkwaliteit: dit wordt een onvergetelijke avond in een kader dat daarbij hoort!

Kyōto biedt verder een paar staaltjes van totaal aparte moderne architectuur, in het bijzonder het station, en kunst die meer dan het bekijken waard is.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.