Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

Je reist met de Shinkansentrein naar Hiroshima. De stad staat in het geheugen van de wereld gegrift als de plaats die de eerste atoombom te verwerken kreeg. Je bezoekt het vredespark met zijn talrijke betekenisvolle monumenten. Je ziet bv. de Atoombomkoepel. Deze vroegere Kamer van Koophandel staat op 160 meter van het hypocentrum van ‘Little Boy’, zoals de bewuste atoombom genoemd werd. Het skelet van het gebouw vertelt een onthutsend verhaal. Even verder, aan de overkant van de Motoyasu-rivier bezoek je het vredesmuseum, met foto’s, video’s en vele getuigenissen van het onvoorstelbare impact van de gebeurtenis. Bij leven en welzijn zul je een man ontmoeten die als enige van zijn familie miraculeus de bom overleefde als driejarig kind. Hij vertelt je wat dit voor zijn verdere leven betekend heeft. Deze man is dus een kennis van je gids Marieke.

Je reist verder per trein en ferry naar het heilige eiland Miyajima voor een kort bezoek en overnachting op het eiland of bij de ferryport.

Dit is een uniek kader voor een overnachting aan de rand van de Japanse binnenzee de “Seto-Naikai.

Miyajima is altijd een mystieke plek geweest en er kwamen dus over de eeuwen heen een aantal Boeddhistische en Shintoïstische heiligdommen. Het Itsukushimaschrijn met zijn roemrijke Tōrii-toegangspoort, waarvan de toegankelijkheid onderhevig is aan de getijden van de zee, zijn hier het beroemdste.

Overnachting in een ryokanhotel Japanse stijl in Hatsukaichi/Miyajima.