Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

De Shinkansentrein brengt je in geen tijd naar de kleine provinciestad Himeji. Een behoorlijk fijne ervaring en ondertussen raast het landschap voorbij tegen meer dan 300 km/u.!

Het kasteel van Himeji is Japan’s meest gefotografeerde authentieke kasteel. Je verneemt er alles over de wel zeer specifieke en uiterst elegante architectuur die toch optimale verdedigingsmechanismen huisvest. Je verneemt ook heel wat over de positie en rol van de samurai en de feodale landheren.

De omliggende reconstructies van Samuraituinen maken dit helemaal tot een topbestemming. Negen tuinen bieden je een inzicht in de schoonheid, discipline maar ook in het klassenstelsel binnen de samurai. De tuinen zijn allemaal erg verschillend, sommige zeer open met grote waterpartijen, andere intiem en fel begroeid met bamboe, prachtig gesnoeide bomen of seizoenbloemen. Dit is op en top schoonheid! In de buurt heeft de bekende architect Tadao Andō een zeer bijzondere bibliotheek neergezet. Verder is het stadje Himeji zelf ook nog eens gewoon een gezellige plek.

Natuurlijk kun je ook gewoon nog even een kijkje nemen in de gezellige winkelgalerij. De Shinkansentrein brengt je vlot tot bij Ōsaka.

Overnachting in hotel westerse stijl in Ōsaka.