Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

Je gaat met de supersnelle Shinkansentrein (!) door de centrale Japanse Alpen naar de zeer aangename provinciestad Kanazawa, een zusterstad van het Belgische Gent overigens. Deze stad is erg "in" omwille van haar lokaal karakter.

De voedingsmarkt is een plek voor de lunch! Meteen zie je wat er in deze streek aan zee zoal op de lokale borden komt! Herkenbare en minder herkenbare dingen!

In dit seizoen komen de bezoekers er ook voor de prachtige tuin, Kenrokuen, steevast in de top drie van de Japanse tuinen en toch heel anders dan die van Okayama die je later bezoekt. Vlakbij is het museum van de 21e eeuw met prachtige moderne kunst.

De sloophamer die in Japan zo veelvuldig werd gehanteerd in de na-oorlogse jaren van de voorbije eeuw, heeft gelukkig enkele wijken van Kanazawa niet bereikt. Gezellige theehuizen, geisha-huizen en ja, de geisha zijn er nog! Bij beschikbaarheid ga je naar een privé-voorstelling voor onze Ying Ying Travel-groep met dans en info-avond over en door geisha. Je verneemt en ziet wat ze doen en hoe ze alles aanpakken met hun (bijzonder kapitaalkrachtige !!!) reguliere klanten. Ying Ying Travel kan deze activiteit aanbieden omdat je Ying Ying Travel-gids de uitbaters van het geishahuis kent. Zo word je een unieke ervaring rijker!

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kanazawa.