Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Keuze uit chimpansees spotten in het wild in Kibaale Forest of Bigodi dorpswandeling als alternatief

Home » Bezienswaardigheden » Afrika » Keuze uit chimpansees spotten in het wild in Kibaale Forest of Bigodi dorpswandeling als alternatief
Afrika

 

In het kratermerengebied van Kibale Forest Nationaal Park is er in de vroege ochtend een onvergetelijke chimpanseetrekking voorzien. Deze biologisch diverse regio biedt onderdak aan nog eens 120 zoogdieren, waaronder verschillende soorten primaten zoals bavianen en chimpansees, evenals olifanten en antilopen. Er leven ongeveer 370 soorten vogels in dit bos. Het meest prominente onder de primaten van Kibale is de toename van de chimpanseepopulatie van ongeveer 1.500 individuen, verdeeld in minstens een dozijn verschillende gemeenschappen, waarvan er vier gewend zijn aan mensen.

Tijdens een Chimpanseetrekking is een kennismaking nooit helemaal gegarandeerd, het blijven uiteraard wilde dieren. Maar de kans dat je ze vindt is erg groot! Een chimpanseetrekking is doorgaans wat zwaarder dan een gorillatrekking omdat chimpansees nu éénmaal zeer actief zijn. Voor wie deze trekking fysiek te zwaar vindt is er een zeer interessante Bigodi dorpswandeling als alternatief voorzien.