Vragen over een reis?  +32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Motor Inn-Yackandandah

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Australie Nieuw Zeeland » Motor Inn-Yackandandah
Australië - Nieuw-Zeeland

 

Bij Ying Ying Travel houden we ervan kleinschalige accommodaties te kiezen die niet tot een grote keten behoren. Vaak kennen we de uitbaters persoonlijk, wat een warm welkom verzekert. Een voorbeeld? Twee van onze plaatselijke vrienden baten dit sympathieke hotelletje uit in Yackandandah. Dat is een heerlijk klein stadje, ontstaan tijdens de goudkoorts, recht uit een fotoboek, niet ver van Melbourne. De hele straat  van het hotelletje staat trouwens geregistreerd als nationaal erfgoed! Vind je de naam te lang? Geen zorg, de locals spreken van “Yack”.

Onze vrienden maken er een erezaak van om de kamers een uiterst gezellig gevoel te geven. Just like home!  Vele hotels die we gebruiken in Australië hebben ook een klein keukentje. Maar vooral de eigentijdse inrichting vol referenties naar de kleurige omringende natuur maakt het zo een aantrekkelijke plek.

Bijzonder aan dit hotel is dat het samenwerkt met een uiterst “couleur locale”-restaurant voor het avondmaal, enkele huizen verder en met een ontbijtrestaurantje. Dat laatste is wijd en zijd bekend omwille van de overheerlijke ontbijtpannenkoeken. 

Een ochtendwandeling? Ja zeker, bij aankomst krijg je een plattegrond die verzekert dat je al een frisse neus kunt halen bij dag en dauw. Dat is een echte bonus!

Welkom in Yackandandah!

Geniet ook even van dit gedicht uit 1857 met als titel: ‘The Lass of Yackandandah’.

"Let poets sing of English girls,
Their beauty and their candour;
Give me a sweeter nymph than all, –
The lass of Yackandandah."

"She draws a cork with such an air,
No mortal can withstand her;
She turns a tap, and turns our heads, –
The lass of Yackandandah.

— O'Brien, The Lass of Yackandandah – a goldfield beauty

En wat betekent Yackandandah nu eigenlijk? De naam is afgeleid uit een Aboriginal woord dat het heuvelachtige landschap beschrijft ten oosten en zuiden van het stadje. En een Lass? Dat is Australisch dialect voor een leuke jonge vrouw.