Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Kurokawa Onsen-Minamioguni

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Japan » Kurokawa Onsen-Minamioguni
Japan

 

Als je het zuidelijk eiland Kyūshū bezoekt, kom je misschien in Kurokawa Onsen. Ying Ying Travel gebruikt er verschillende accommodaties. Ze zien er allemaal gelijkaardig uit, zijn mekaar allemaal waard en liggen vlak bij elkaar. Maar ze hebben dit éne ding in gemeen: sfeer!

Het begint met de ligging. Het dorp ligt geheel verscholen in de moeilijk toegankelijk Kuji-Aso Nationaal Park. Kurokawa Onsen heeft de sloophamer van het moderne toerisme kunnen buiten houden. Geen grote hotels, straatlawaai, neonverlichting of felle kleuren. Alles is van hout, aarde, natuursteen en een soms behoorlijk kolkende rivier loopt dwars door het dorp. Enkel de natuur zingt er! Het dorp, eigenlijk slechts 2 straten, is bezaaid met ryokan (Japanse stijl-hotelletjes dus), publieke badhuizen, gezellige winkeltjes en caféetjes.

Je wandelt met een uiterst stijlvol cederplaatje rond. Dat is je “badhuispaspoort”; Je kunt tussen alle badhuizen je drie favoriete bestemmingen kiezen. Daar kun je naar hartenlust baden in vulkaanwater. Sommige baden zitten in een rotsspleet, andere in een geheel groen kader. Bij de ingang kun je nog een gekookt eitje meenemen uit het warme vulkaanwater, of een fris gewassen kleine Japanese komkommer uit het koude water.

Geheel in stijl wandel je trouwens van het ene badhuis naar het andere. Dat is in “yukata”, een soort kimono, volgens het seizoen met bijpassende overjas of niet. Daardoor is het zelfs in de winter erg aangenaam van de ene naar de andere plek te wandelen en ondertussen je gedroomde fotoshoot te maken! Dat zal thuis zeker indruk maken!

Dan komt weer een belevenis: het gastronomisch diner. Met de rivier voor de deur krijg je geheel verse vis op je bord. Met de bossen vlakbij komen er een festijn aan groenten uit het wild bij! De meeste zijn geheel onbekend, zelfs elders in Japan. Uniek! Een feest van fijnproeverij, opgediend door dames en heren in indigoblauwe schorten, de traditionele kledij van de streek.

Daarna, weer op tocht in het dorpje natuurlijk. De lantaarntjes verlichten ondertussen de betoverende straten, de rivier zingt doorlopend.

Je gaat onder de wol in een kamer van duizend en één Japanse nacht! Dit vergeet je nooit meer want je logeert in een onvervalst filmdecor. Dan is het gebrek van een eigen westerse badkamer echt geen tekort! Meestal is er trouwens wel een lavabo en eigen toilet in de kamer. In elk van de ryokans van Kurokawa Onsen vind je trouwens wel een eigen bad waar je kunt gaan douchen/baden. Je hoeft dus niet echt elders naar een badhuis.

De ochtendstond heeft zeker in Kurokawa Onsen goud in de mond. Het dorp is meestal gehuld in een betoverend mistkleed. Daar wandel je dan, door dat filmdecor! Het ontbijt is opnieuw overheerlijk en boordevol natuurlijke producten die je lijf, leden en vooral ook je hart verwennen.

Dit is nog eens echt, echt Japan!