Vragen over een reis?  +32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Tsuki No Shizuka-Matsumoto

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Japan » Tsuki No Shizuka-Matsumoto
Japan

 

De Japanse Alpen ontvangen in de winter overvloedig sneeuw. Gecombineerd met de actieve vulkanen, kun je genieten van heerlijke vulkaanbaden, de “onsen”. Als je dat dan vindt in een ryokan, een hotel Japanse stijl, dan krijg je een “onsen-ryokan”. Ben je klaar voor een unieke avond? In elk van onze reizen zit minstens één onsen-ryokan. Soms zijn dat er wel vier of nog meer. Goedkoop is dit nooit maar we gaan absoluut voor de sfeer en originaliteit bij Ying Ying Travel. De foto’s hierbij zijn van een onsen-ryokan die Ying Ying Travel vaak gebruikt in de buurt van Matsumoto.

Bij binnenkomst blijven de schoenen achter aan de deur. Dat heeft te maken met traditie, bijgeloof en hygiëne.

Je kamer is net een filmdecor, meestal volledig uit natuurlijk materiaal: hout, klei, riet. Zie je de sfeer al voor je ogen? De thee staat warm, je vindt een gebakje van de streek op je tafel.

Na een bad in vulkaanwater wacht een hoogstaand culinair diner. Wat een fijnproeverij! Het oog eet ook mee. De presentatie is een waar kunstwerk.

Ondertussen is een personeelslid in je kamer geslopen om je bed voor de nacht te maken! Zo is dat in een ryokan!

Na het eten kun je gezellig aan de borrel of opnieuw in het vulkaanbad.

Slapen in een ryokan is niet slapen op de grond! Integendeel. Je slaapt op één of meerdere comfortabele matrassen en op een hoofdkussen dat meestal gevuld is met natuurlijke materialen die nog flink bijdragen aan de slaapervaring. Soms slaap je op een verhoging die in feite zoals een bed is.

Na het ontbijt word je door het personeel uitgewuifd tot je werkelijk achter de horizon verdwenen bent. Het voelde ondertussen als een beetje “thuis”. Dat is de bedoeling van een ryokan. Geen moeite is daarvoor te veel. Welkom in Japan, echt welkom!