Vragen over een reis?  +32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Khuvsgul Lake H.-Ulaanbaatar

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Mongolie » Khuvsgul Lake H.-Ulaanbaatar
Mongolië

 

Weinige hoofdsteden ter wereld liggen zo afgelegen als Ulaanbaatar. Een soort grote zandbak omringt de stad. Je landt in dit land van onmetelijke ruimten en blauwe hemel. Kan er hier nog echt comfort zijn? Zeker! 

Elders op deze site is beschreven hoe het is om in een GER-camp te verblijven. Maar in de hoofdstad heb je een hotel dat prima de internationale standards kan doorstaan. Ying Ying Travel is een getrouwe gast van het Khuvsgul Lake hotel****.

Eerste indruk? Fris, modern, licht, mooi design, ruimte. Wat moet dat meer zijn? Ligging natuurlijk! Meer centraal kun je moeilijk zitten. Het hotel ligt vlak aan het Chinggis Khaan Plein. Dat is het meest centrale plein. Dat is dus geheel het hart van Ulaanbaatar. Dat plein is omringd met een reeks gezellige eetgelegenheden, kleine winkels en zelfs een Brussels Belgian Beer Café.

Het hotel zelf heeft ook een restaurant. Dat is een meteen typisch Mongoolse ervaring. Vlees is het hoofdingrediënt van het menu. Je komt binnen, kiest je type vlees. Daar zijn ook voor een westerling ietwat bijzondere soorten bij: kameel, rendier en yak bijvoorbeeld. Alles wordt voor je bereid, je verdeelt het in stukjes en eet het dan met de handen op, gerold in een blaadje sla, kool of soortgelijke. Het ontbijt is een uitgebreid buffet dat alle windstreken combineert: Amerikaans-Europees-Chinees, zoiets. Je vindt er ook een reeks organische producten en typisch Mongoolse gerechten, waaronder een reeks speciale yoghurtproducten.

De nomaden komen ook vaak bij de ingang van het hotel hun heerlijke van wol gemaakte producten verkopen. Erg mooie sokken, sjaals, handschoenen, diertjes kunnen mooie souvenirs zijn voor het thuisfront. Dit hotel is vaak het eerste en laatste hotel in de groepsreis “Wonderen van Mongolië”.