Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Terkhiin Tsagaan Nuur

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Mongolie » Terkhiin Tsagaan Nuur
Mongolië

 

Het zo, zo uitgestrekte achterland van Mongolië heeft natuurlijk aan de omgeving geheel aangepaste accommodatie. Net zoals de nomaden, worden er in de zomermaanden (en op sommige plaatsen gedurende het hele jaar) GER-tenten opgezet.

Een GER voor de gasten herbergt meestal 2 tot 4 mensen. Sommige zijn echt uniek gelegen, zoals die aan de boorden van het Terkhiin Tsagaan Nuur. Letterlijk is dat “het witte meer”.  Een Nuur is een meer. Dat meer ligt vlakbij de imposante krater van de Khorgo-vulkaan in de Khangai-bergen. Je logeert er op 2060 meter hoogte! Het meer is 16 km lang en 4 tot 10 km breed. Voor een dergelijk oppervlak is het relatief ondiep: 20 meter gemiddeld.

Bij de veel gestelde vragen elders op deze website kan je lezen hoe een GER-camp opgebouwd is.

Het prachtige voordeel van dit GER-camp is zijn werkelijk uitmuntende ligging. Jij en de natuur, dat is het! Er zijn slechts twee rijen GER. Je hebt dus een verzekerd een onvergetelijk uitzicht op het grote meer en het landschap van duizend-en-één-nacht.

Het sanitair is eenvoudig. Dat kan ook niet anders zo ver van de bewoonde wereld. Maar je komt er toch zoals op alle andere dagen van je reis “De Wonderen van Mongolië” aan een lekker warme douche. Dat is echt heel wat in zo een afgelegen streek.

Vanuit je GER kun je een kleine heuvel bij het meer opklimmen. Bovenop staat een hoop stenen met daarop een paal met blauwe sjaals. Dat zijn ‘khadags’ die er bevestigd worden door mensen die het Mongools Sjamanisme volgen. Voor hen brengen die sjaals geluk. Ben je meer ambitieus, dan kun je achter het kamp de grote helling op. Daar is tijd voor gemaakt in je reisprogramma. Na een klein uur sta je op de bergtop! Het uitzicht is onovertroffen! Dat noem je nog eens “alleen op de wereld”!

Als je zo ver van de bewoonde wereld bent, verwacht je toch maar gewoon een basismaaltijd. Niets is minder waar. Er is een vast gebouw als restaurant. Je krijgt een heerlijke vers bereide maaltijd. Het mag een raadsel zijn hoe men dat daar voor je klaarspeelt. Het brood wordt ter plaatse gebakken en is overheerlijk.

De avond valt en het licht zweeft op het meer…. Echt prachtig! De drukke wereld was nog nooit zo ver weg! Toch lig je daar dan in een heerlijk warme GER!