Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Een avond in Yangshuo door de ogen van Geert

Home » Reisblog » Een avond in Yangshuo door de ogen van Geert
China

 

Geert Baelus nam in mei 2016 deel aan onze 15-daagse rondreis "Historisch en pittoresk China". In Yangshuo beleefde Geert, na een mooie cruise over de beroemde Li-rivier; de show "Impression Liu Sanjie". Dit adembenemende spektakel met licht, muziek, zang en dans vindt plaats in het grootste openluchttheater ter wereld, op de Li-rivier en temidden het indrukwekkende karstgebergte. Zijn indruk lees je hier.

Betoverende locatie

“De show werd opgevoerd op de meest betoverende locatie die ik ooit heb mogen aanschouwen.’, begint Geert zijn verhaal. “Met de typische karstgebergtes als achtergrond, zichzelf goedkeurend spiegelend in de rustgevende Li-rivier heb je sowieso al deftige troeven. Superlatief indrukwekkend en buiten zintuigelijk betoverend! Daar wordt een mens stil van en vergeet voor anderhalf uur dat hij zoveel houdt van Fuckin’ Heavy Metal!”

Chinees volksverhaal

“Regisseur Zhang Yimou weet van aanpakken. Naast ettelijke voor mij (beschamend) onbekende cinematografische klassiekers is hij misschien meer bekend om zijn openingsceremonie van de olympische spelen anno 2008 in Beijing. Een Chinees volksverhaal rond de derde dochter van de Liu familie uit de Tang dynastie met haar diamanten engelenstem zorgt voor de goddelijke muze. Om het geheel in te kleuren zijn zowat 600 acteurs en vocalisten allerlei soort en leeftijden aangetrokken en het resultaat is FENOMENAAL!”

Indrukwekkend spektakel

“De kleurenpracht is op zo’n intense theatrale manier naar voor gebracht dat je jezelf voor heel even in de tuin van Eden waant. De muzikale omlijsting gaat hand in hand met de typische Chinese vertellingen rond de gekaapte maandeerne en aalscholvervissers. Ze komen allemaal aan bod. Wat volgt is een staande ovatie. Terwijl sommige Chinezen het spektakel voortijdig verlaten, mocht mijn lichaam blijven zitten. Maar geestelijk zweefde ik over het meer, en met heel veel respect heb ik voor elke betrokkene individueel een zeer diepe buiging gemaakt. En dat traantje uit mijn linkerooghoek heeft zichzelf in het meer geplant om zo ook een deel van deze cultuur op te eisen…  WAUW!!!

Onze begeleide reizen naar China

China met focus op avontuur, natuur en Tibetaans boeddhisme

28 mei 2023
18 dagen

Rondreis China met focus op fotografie, natuur en de etnische volkeren

28 jun 2023
15 dagen

Ideale kennismakingsreis met China en al zijn klassieke parels

12 jul 2023
16 dagen

Ideale kennismakingsreis met China en al zijn klassieke parels

8 okt 2023
18 dagen

China met focus op avontuur, natuur en Tibetaans boeddhisme

26 mei 2024
18 dagen