Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ying Ying Travel Weekend laat je dromen van verre reizen

Home » Reisblog » Ying Ying Travel Weekend laat je dromen van verre reizen

Een reis naar een niet-Europese bestemming lijkt momenteel een ver-van-mijn-bed-show. Maar dat is buiten Mario Steurs van Ying Ying Travel gerekend. De specialist in verre reizen en zaakvoerder van Ying Ying Travel brengt volgend weekend onder meer de Aziatische, Afrikaanse en zelfs Jamaicaanse cultuur naar de Kempen. En dat mag je heel letterlijk nemen.

De voorbije maanden in de reissector waren niet om over naar huis te schrijven. Maar bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van Mario Steurs. Hij besloot om een nieuwe website te lanceren, extra verre bestemmingen toe te voegen aan het aanbod en online webinars over zijn reizen te organiseren. "Ook al ligt een reis naar China, Japan, Mongolië, Afrika of gelijk welke andere van onze bestemmingen niet voor de hand, toch blijft de interesse groot", weet Mario. "Daarom brengen we de cultuur, de verhalen en de gerechten van onze bestemmingen dit weekend naar het Leunenstadion in Geel."

Ogen en oren tekort

Het resultaat is een tweedaagse reisbeurs met voordrachten, workshops, optredens en wereldse gerechten. "Je zal ogen en oren tekort komen", beweert Mario. "Onze reisgidsen komen in geuren en kleuren vertellen wat er te beleven valt op hun bestemmingen. Er is een demonstratie met traditionele Chinese wapens, je kan op de djembé spelen en proeven van echte Aziatische en Afrikaanse gerechten. Er zijn ook standhouders die wat interessants te vertellen hebben, zoals Happy Weekends, China Arts College en Studio Wa." Het gebeuren wordt verder ingevuld met verschillende muziekoptredens en een Aziatisch optreden van de Geelse Floere Foefkes.

Mongoolse nomaden op bezoek

De blikvanger dit weekend is ongetwijfeld de authentieke Mongoolse yurt - inclusief nomaden - die het hele weekend aan het Leunenstadion zal staan. "Behalve een reis te ondernemen naar het prachtige Mongolië, is dit zowat de enige andere mogelijkheid om met je eigen ogen te ontdekken hoe die mensen ginder leven", weet Mario. "Iedereen kan er een kijkje in nemen, een absolute aanrader!"

Het Ying Ying Travel weekend vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 oktober, in en rond het Leunenstadion aan Rauwelkoven in Geel. Het event start telkens om 10u 's ochtends. De toegang is gratis en iedere bezoeker ontvangt een goodiebag. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.yingyingtravel.eu.