Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Diner

 

Met de eigen Ying Ying-bus ga je de bergen in. Geïsoleerde dorpen zoals in de streek van Shirakawagō, langs de Shōgawa-rivier zijn sedert 1995 als UNESCO-Werelderfgoed opgenomen. Wat maken ze zo bijzonder? De landbouwhuizen in ‘Gasshō-Zukuri’-stijl zou je de oude versie van kangoeroewoningen kunnen noemen. Gasshō-Zukuri betekent: ‘gebouwd zoals handen in gebed’.

Verschillende generaties wonen samen onder deze reusachtige rieten daken die met koord en twijgen aan elkaar gehouden worden. Ze zijn zo steil dat de sneeuw er makkelijk afschuift en ook nog eens groot genoeg zijn om er zijdewormen te kweken. Je kuiert door het dorp Ogimachi of Ainokura, bezoekt enkele indrukwekkende huizen en je kunt er ook nog heerlijke traditionele souvenirs vinden.

Je komt verder in Takayama, een pittoresk stadje in de Hida Alpen. Takayama is erg bekend omwille van zijn festival in de lente (opgenomen in de Ying Ying Travel-reis “lentebloesemreis met festival”) en de herst. Ingenieuze praalwagens worden voortgetrokken door mannen met slechts een lendenband. De sfeer en kleurenpracht wordt goed weergegeven in de verschillende musea en huizen die je bezoekt. Ook het houtsnijwerk van Takayama is erg geroemd.

Een verblijf in Japan wordt nog boeiender in een ryokan. Dat is een accommodatie geheel in Japanse stijl. Takayama is hiervoor uitermate geschikt zodat de sfeer van het stadje nog meer tot je doordringt. Het is ook een mooi rustmoment in deze heerlijke maar best intense reis. Slapen op de grond? Helemaal niet ! Je komt geheel tot rust in een prachtinterieur! Meer info over het verblijf in een ryokan, vind je in het menu “Meer weten>Vaak gestelde vragen>Japan” van de website van Ying Ying Travel.

Overnachting in een typisch Japans ryokanhotel in Takayama.