Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

Ontbijt in je hotel.

Vandaag bezoek je het symbool van Bangkok, het Koninklijk Paleis.

Het Grand Palace Complex werd opgericht in 1782 en bestaat niet alleen uit troonzalen, maar ook uit een aantal overheidskantoren en de beroemde Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het heeft een oppervlakte van 218.000 vierkante meter en is omgeven door vier muren, 1900 meter lang. Nadat koning Rama I in 1782 de troon besteeg, werd het paleis gebouwd. Daarvoor waren het Koninklijk Paleis en het regeringscentrum gevestigd in Thonburi, op de westelijke oever van de Chao Phraya Rivier. De koninklijke compound staat sindsdien bekend als The Grand Palace. 

Veel Thai wonen nog steeds in traditionele houten huizen aan de kanalen. De oude wijk Thonburi is zo'n een wirwar van kanalen en rivieren. Hier leven de mensen nog steeds op traditionele wijze, wat een groot contrast geeft met de moderne stad Bangkok. Per longtail boat maak je de meest authentieke boottocht door de Klongs, ver weg van de bekende en toeristische gebieden. De Thai wonen er in paalwoningen en tuk tuk’s zijn hier ingeruild voor houten bootjes. Je krijgt een deel van Bangkok te zien waar je anders niet zou komen. Het netwerk aan kanalen is nu kleiner dan in het verleden, maar toch krijg je een goed beeld van hoe het 50 jaar geleden was. Met wat geluk zie je een varaan tijdens je vaart door de Klongs van Thonburi.

Je eindigt deze eerste kennismaking met het bruisende Bangkok bij Icon Siam, het grootste winkelcomplex in Azië. Vrije tijd en ontspanning. De voedselmarkt biedt je er tal van mogelijkheden voor de lunch. Later volg je je reisleider om van Icon Siam de veerboot over de rivier te nemen en je vervolgens met de BTS of Bangkok Skytrain rechtstreeks naar je hotel te verplaatsen. 

Vrije avond en overnachting in je hotel.