Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch

 

Ontbijt in het hotel. Daarna begin je aan een ochtendrit richting Nationaal Park Doi Inthanon met de gelijknamige berg, trouwens de hoogste van Thailand. Vandaag rij je langs schilderachtige landschappen, afgelegen dorpen en verken je de tropische bossen ten zuiden van Chiang Mai.

Je bezoekt op je weg naar Doi Inthanon de indrukwekkende Wachirathan watervallen. Na een korte klim geniet je vanaf de observatiedekken vanuit verschillende hoeken van de schoonheid van de bijna 80-meter hoge waterval. Met een beetje geluk vang je een glimp van een regenboog op aan de onderkant van de waterval. Mooi om al dat water met een donderend geraas naar beneden te horen vallen. Vervolg van je bezoek met een rustgevende wandeling over houten wandelpaden en langs het krachtig stromend water.

Daarna rij je door naar de top van de berg om de twee beroemde pagodes Napamatanee Don en Napaphon Bhumisiri te bezoeken. Deze dubbele pagodes zijn gebouwd ter nagedachtenis aan de 60ste verjaardag van koning Bhumibol en koningin Sirikit en zijn omgeven door sierlijke, mooi aangelegde tuinen vol bloemenpracht.

Het Ang-Kha-natuurpad is een relatief kort pad net onder de top van Doi Inthanon. Dit pad door het bemoste bos is omwille van zijn bijzonder weelderige vegetatie met prachtige varens heel anders dan die van vele andere natuurpaden. De wandeling over het oude varenbospad is makkelijk omdat je ook nu altijd over houten loopbruggen loopt. 

Naast fantastische watervallen, geweldige bospaden, het koninklijke project met zijn tweelingstoepa's en de koninklijke bloementuin, biedt National Park Doi Inthanon uiteraard geweldige uitzichten. Verpozen doe je bij een lokale koffiebranderij in een minderheidsdorp in een omgeving van rijstvelden. Een korte stop bij een lokaal marktje laat je zeker niet onbenut. De lunch is vandaag inbegrepen.

Retour naar het centrum van Chiang Mai en vrije avond. Morgen verlaat je Chiang Mai voor het verder noordelijk gelegen Chiang Rai.