Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

Na het ontbijt in je hotel verlaat je Chiang Mai en rij je richting de noordelijke Thaise stad Chiang Rai, dat op iets meer dan 30 kilometer van de Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Myanmar en Laos, gelegen is.

Onderweg hou je een korte rustpauze bij de warmwaterbronnen van Mae Khachan. Je kan van de plaatselijke bevolking eieren kopen en deze koken in het hete water. Of je bekijkt het hele schouwspel van op afstand en geniet van een welgekomen tasje koffie.

Bij aankomst in Chiang Rai bezoek je eerst de Wat Rong Khun, misschien beter bekend als de Witte Tempel. Het is een eigentijdse, onconventionele kunsttentoonstelling in particulier bezit en dit in de stijl van een boeddhistische tempel. De Witte Tempel met soms bizarre versieringen is geen doorsnee tempel. Je moet echt gezien hebben hoe dit fraaie, intens witte kunstwerk met vele weerkaatsende spiegeltjes je doet verblinden en afsteekt tegen de blauwe lucht. Het geheel is allemaal ontworpen door een beroemde Thaise kunstenaar.

Aansluitend rij je naar het plaatselijk beroemde restaurant in het Singha Park. In dit hoger gelegen restaurant met prachtig uitzicht over de theeplantages, kies je zelf je lunch. Daarna rij je naar de Wat Rong Seur Ten of Blauwe Tempel. Het is vooral zijn prachtige blauwe interieur met een grote witte Boeddha die de geesten markeert. Let op het gedetailleerd houtsnijwerk van de Blauwe Tempel!

Check-in Heritage Chiang Rai Resort of gelijkwaardig. Verpozing en tijd om te zwemmen voor wie daar zin in heeft.

Vandaag is er een avondwandeling naar de plaatselijke Night Bazaar voorzien. Gelegen langs twee straten in het centrum van Chiang Rai, is de nachtbazaarmarkt dagelijks vanaf 17.00 uur geopend. De toegangspoort van de markt, ontworpen in een unieke stijl, maakt direct indruk. Vergeleken met de weekendavondmarkt in Chiang Mai is de bruisende nachtbazaar van Chiang Rai relatief meer lokaal. Hier geniet je van een lokaal hapje en drankje.

Pick-up en transfer naar Heritage Chiang Rai Resort of gelijkwaardig. Overnachting in Chiang Rai.