Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Hoogtepunten Japan - volgeboekt

Home » Reizen » Reis Naar Japan » Begeleide Groepsreis » Hoogtepunten Japan - volgeboekt
Ideale kennismaking met Japan in lentetooi

Enkele hoogtepunten uit deze reis

 • Hiroshima met getuigenis van man die als driejarig kind de atoombom overleefde (bij leven en welzijn van de getuige)
 • De uit de winter ontwakende Fujiberg (met sneeuwtapijt!)
 • Een waar filmdecor: Takayama
 • Nikkō: de pracht van mausolea van de Tokugawa-shōguns
 • Trendy Tokio
 • Geisha avond mét diner in Kyoto.

Je maakt op een veelzijdige manier kennis met de vroege lente op het centrale eiland Honshū. De temperatuur is al heerlijk en de bloesems tonen vaak al hun prachtige kleuren. Deze reis is de kortste die Ying Ying Travel je op dit moment voor Japan aanbiedt.

In Tokio vind je een bijzonder eclectische verzameling van moderne architectuur, beroemde overheidsgebouwen, gezellige wijken, de bekende Sky Tree, ... maar ook rustige charmante hoekjes. Gedurende twee volle dagen plus je aankomstdag ben je ondergedompeld in één van de meest geweldige steden ter wereld.

Je maakt vanuit Tokio twee daguitstappen. In  Nikkō bezoek je de beroemde mausolea van de Tokugawa Shōguns. De Fujiberg is het symbolisch pronkstuk van de natie. Ook het bijbehorende nationaal park van Fuji-Hakone mag niet ontbreken. Je verkent de omgeving van deze unieke berg die zo inspirerend werkt op het Japan uit verleden en heden.

Langs de Hida Alpen kom je in Kanazawa, een zusterstad van het Belgische Gent. 

Tijdens een tocht door de bergen van de Hida Alpen bezoek je de schitterende oude landbouwwoningen in de streek van Shirakawagō. Je leert er alles over het waarom en hoe van overleven in enorm sneeuwrijke en geïsoleerde gebieden.

Het stadje Takayama lijkt wel een filmdecor. Maar het is gewoon “echt”! Je bewondert de prachtige houtbewerking, sakebrouwerijen en oude ambachten.

Tijd nu voor Kyōto waar 20% van de al zo rijke voorraad kunstschatten van het land zit. De lentebloemen ontroeren behoorlijk! Een echte theeceremonie mag niet ontbreken! Het is niet zomaar eentje voor de toeristen! Ook hier heeft onze Ying Ying Travelgids de juiste vrienden! Nara, de eerste hoofdstad van Japan heeft de oudste tempels en de prachtigste beeldhouwwerken in een heerlijk groen kader. In Kyoto beleef je een geisha avond met diner.

Dan reis je naar Hiroshima. Het oorlogsverleden doet je nadenken over de wereld. Je spreekt persoonlijk met een slachtoffer van de atoombom. Op een heel andere manier doe je dat op het eiland Miyajima. Ook een plaatje van de kalenders en postzegels: de beroemde grote poort die op het water lijkt te drijven bij hoogtij.

Natuurlijk wil je even verder ook de beroemde landschapstuin van Okayama zien.

Het schitterend witte kasteel van Himeji ken je vast van kalenders, postzegels en andere afbeeldingen. Nu staat het, als fiere getuigenis van een rijk verleden statig voor je, samen met de samoeraituinen.

Dan kom je in de culinaire hoofdstad van het land: Ōsaka. Dat wil in Japan ook wel wat zeggen. Dit is meteen ook het einde van deze hoogtepuntenreis!

Welke Japanreis geniet jouw voorkeur? Klik hier voor een vergelijkende tabel.

Dag 1
Vlucht Brussel (of Amsterdam)...
Maaltijd aan boord
  Internationale vlucht(en) tot Tokio. Aankomst op dag 2 in Tokio.  T...
Dag 2
Aankomst Tokio
Maaltijd aan boord
  Eerste kennismaking met Tokio. Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht,...
Dag 3
Tokio
Ontbijt
  Je zult snel ontdekken dat Tokio helemaal niet de jungle is die je misschien ver...
Dag 4
Tokio
Ontbijt
  Iedereen kent Ginza, het district in de Japanse hoofdstad Tokio dat be...
Dag 5
Nikkō mausoleumcomplex van de...
Ontbijt
  De kustvlakten van Japan zijn een door industrie en bewoning ingenomen gebied. M...
Dag 6
Nationaal Park van Fuji-Hakon...
Ontbijt
  De bergen van Nikko begrenzen de miljoenenstad Tokio aan de noordzijde. Aan de z...
Dag 7
Kanazawa
Ontbijt
  Je gaat met de supersnelle Shinkansentrein (!) door de centrale Japanse Alpen na...
Dag 8
Verborgen dorpen van Shirakaw...
Ontbijt & Diner
  Met de eigen Ying Ying-bus ga je de bergen in. Geïsoleerde dorpen zoals in de st...
Dag 9
Ochtendmarkt in Takayama, the...
Ontbijt
  Takayama heeft twee heerlijke ochtendmarkten, voor lokale voeding en ambachtspro...
Dag 10
Kyōto met geishavoorstelling
Ontbijt & Diner
  Kyōto straalt in alle opzichten verfijning uit. Ook in het straatbeeld zie je de...
Dag 11
Kyōto: de hoofdstad van cultu...
Ontbijt
  Tempelmoe? Je gids zorgt er door afwisseling en een uitstekende selectie wel voo...
Dag 12
Nara: de eerste hoofdstad
Ontbijt
  Het stadje Nara is zowat de geboorteplaats van de Japanse beschaving....
Dag 13
Hiroshima vredespark, het eil...
Ontbijt
  Je reist met de Shinkansentrein naar Hiroshima. De stad staat in het geheugen va...
Dag 14
Eiland Miyajima, beroemde tui...
Ontbijt
  De ochtend in Miyajima is niet te evenaren. Je geniet van de heerlijke rust en b...
Dag 15
het kasteelstadje Himeji, naa...
Ontbijt & Lunch
  De Shinkansentrein brengt je in geen tijd naar de kleine provinciestad Himeji. E...
Dag 16
Ōsaka
Ontbijt & Diner
  Je proeft in Osaka van een paar staaltjes fantastische moderne architectuur. Je...
Dag 17
Vlucht(en) vanuit Ōsaka
Ontbijt
  Met een bagage vol verrijkende herinneringen reis je terug naar Europa. De tr...
 • Internationale vluchten
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen van de internationale vluchten
 • Alle openbaar vervoer incl. luchthavenvervoer in Japan tijdens het volledige programma en eigen bus waar in het programma voorzien
 • Nederlandstalige reisleiding/gids (die ook Japans spreekt) gedurende volledige reis
 • Alle toegangsgelden voor bezoeken en activiteiten zoals voorzien in het programma
 • Alle overnachtingen tijdens de reis in comfortabele toeristenaccommodaties, zowel westerse als Japanse stijl
 • Maaltijden zoals aangegeven in het programma
 • Alle servicetaksen aan onze Japanse dienstverleners
 • Niet inbegrepen maaltijden
 • Andere persoonlijke uitgaven
 • Transfer naar de luchthaven (of het treinstation) van vertrek en terugkomst (vrijblijvend voorstel via Ying Ying Travel)
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Voor Japan volstaat een internationaal reispaspoort dat geldig is tot 3 volle maanden na retour. Deelnemers met de Belgische of Nederlandse nationaliteit krijgen onder de huidige regelgeving bij het binnenkomen van Japan een gratis visumstempel in het paspoort. Eventuele kosten die voort zouden vloeien uit een wijziging van deze regelgeving zijn ten laste van de deelnemer.

Internationale vluchten

Alle vluchten in economy class zijn bij deze rondreis inbegrepen. Heb je interesse in een upgrade (bijv. premium of business) dan moet je dit voorafgaand aan de boeking vermelden. Ying Ying Travel neemt dan ten gepaste tijde contact met je op. Belangrijk is dat dit zeker aangegeven wordt bij boeking, niet later.

Indien je airmiles spaart bij de voorgestelde maatschappij of groep waartoe ze behoort, laat je deze bij incheck op de luchthaven toevoegen op je kaart. 

Begeleiding

Je gids op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert haar jeugdjaren kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands maar je gids kent wel Japans. Dat is een groot voordeel. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

Inentingen

Geen enkele inenting is verplicht, behalve wellicht tegen Covid. De regelgeving is op het moment van de lancering van deze reis nog niet bekend. Elke deelnemer regelt dit voor zichzelf. Tetanus wordt aanbevolen.

Vervoer

Net zoals de Japanners zelf, maken we tijdens deze reis veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. Dat is wereldwijd bekend en geroemd als het best mogelijke. Waar het makkelijk is, hebben we een eigen Ying Ying Travel-bus. Er wordt wel behoorlijk wat rondgelopen, de ideale manier om echt tussen de mensen te zijn. Uiteraard is dat zonder bagage. Die moet enkel over korte afstanden vervoerd worden in de stations of in de onmiddellijke omgeving van je accommodatie. Kruiers zijn niet beschikbaar.

Klimaat

Japan is een lang land en de afstand in vogelvlucht van het meest noordelijke tot het meest zuidelijke punt in de reis is bijna 1000 km. Vaak zit je op zeeniveau. Meestal is de temperatuur in het seizoen van deze reis erg aangenaam, ergens tussen 10 en 20 graden. Nochtans zijn er van het ene jaar naar het andere toch nog wel verschillen.

Kledij in laagjes kan nuttig zijn. Voor de meeste dagen volstaat een trui en windbreakerjasje. Af en toe moet warmere kledij voorzien worden, zeker in de vroege lente.

Deelnemers

Er wordt bijna elke dag behoorlijk te voet gestapt. Anders is het afwerken van een mooi programma onmogelijk en dat zou de hele groep benadelen. Het is dus belangrijk dat je goed meekunt met wat van een gemiddeld deelnemer mag verwacht worden. Je legt al snel omstreeks 15000 stappen af op een dag.

Deze reis is niet geadviseerd indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts.

Vertrekvergadering

Enkele weken voor afreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvende vertrekvergadering. Deze bijeenkomst geeft je de kans om de andere deelnemers al een keer voor afreis te ontmoeten en je kan met al je vragen bij je gids/reisleider Marieke Van Beylen terecht.